People

Zo houden deze 20 celebrities hun quarantaine vol

Sterren, ze zijn net zoals ons. Ook wanneer ze thuis in quarantaine zitten. Wij in een klein appartementje, zij in hun riante villa in LA. Maar dankzij Instagram en hun oprechte gevoel voor humor is het leed gedeeld.
Reading time 15 minutes

Van Hollywood tot Perpignan, Madrid en New York. Door de pandemie van het Coranavirus zit de helft van de wereld in quarantaine. Ook supersterren nemen hun verantwoordelijkheid op en blijven thuis. En laten de wijde wereld meekijken in hun dagelijks leven, vanuit hun living, badkamer, dressing, slaapkamer of tuin. 

Hier is een lijstje van onze favoriete celebrities die hun fans laten binnenkijken tijdens hun quarantaine: Timothée Chalamet, Arnold Schwarzenegger, Greta Thunberg, Kim Kardashian, Miley Cyrus, Jessica Chastain, Ronan Farrow, Justin Bieber, Patti Smith, Sophie Turner en Joe Jonas, Hugh Jackman, Lizzo, Julianne Moore, Rita Wilson en Tom Hanks, Jared Leto, Dua Lipa, Camilla Morone (en Leonardo di Caprio), Diplo en Drew Barrymore. 

Timothée Chalamet @tchalamet

"Oké (+ eyerolling emoji)". Het is duidelijk dat Timothée Chalamet, Generation Z's favoriete idool, niet staat te springen om thuis te blijven. Maar hij doet het wel in stijl, gehuld in een babyblauw zijden hemd, gebleekte fuschiakleurige jeans en de limited edition Nike's "Nike SB x Travis Scott Dunk Low Premium". Op de foto blijkt ook dat hij smaak heeft qua kunstliteratuur: Picasso, Matisse, kunst uit de Renaissance en...ook Ferrari. Hij is niet alleen gezegend met de looks, maar ook met de brains. Score Timothy!

Arnold Schwarzenegger   @schwarzenegger

Wat je ook doet, in tijden van crisis luister je naar The Terminator (of de voormalige burgemeester van Californië). Toch als het van Arnold Schwarzenegger afhangt, want de 72-jarige  acteur riep in zijn nieuwste insta-video (die viraal ging met bijna 4 miljoen views in 24 uur tijd) op om thuis te blijven. Terwijl hij in zijn keuken Whiskey en Lulu (zijn pony en ezel!) wortels voedert, geeft hij nog even volgend advies mee: "ga niet naar het restaurant, ga niet uit, luister naar de experts, negeer alle idioten". Het ziet er bijna uit als een verhaaltje voor kinderen, gekke oom inclusief. Een bijzonder schattige oproep, die hopelijk even effectief is (acteur Jack Black reageerde zelfs met hartjes)!

Victoria Beckham @victoriabeckham

Vorige week poseerde Victoria nog in haar keuken in een stijlvol trainingspak, half verstopt in haar XL hoodie die ze zelf ontworpen heeft voor haar capsulecollectie met Reebok. Terwijl Posh met dochterlief in Londen verbleef, was hubby David Beckham nog in Miami met hun drie zonen, afwachtend op de wedstrijden van Inter Miami die intussen minstens een maand opgeschort worden.

Greta Thunberg @gretathunberg

De jongste milieuactiviste heeft de balans opgemaakt van de gezondheidscrisis waar de wereld mee kampt. In verschillende berichten pleit de Zweedse Greta Thunberg om 1) naar wetenschappers te luisteren en 2) te blijven demonstreren, maar deze keer virtueel (#digitalstrike). Gisteren postte ze deze foto van bij haar thuis in Stockholm, met haar golden retriever en Roxy, haar zwarte Labrador.

Kim Kardashian @kimkardashian

Oh Kim! Terwijl de meeste celebs een quarantaine-kiekje vanuit hun keuken of woonkamer posten, kiest Kim uiteraard voor haar dressing. Kraaknet en gigantisch, inclusief perfecte belichting. Thanks Kim! Ook in deze bizarre tijden blijft ze zichzelf en poseert ze met een tuitmondje à la Zoolander om haar fans een hart onder de riem te steken. Uit haar stories op Instagram blijkt dat ze de lancering van de nieuwste nude glosses van KKW Beauty uitstelt vanwege het coronavirus. En ook dat momager Kris cake kan bakken. Groundbreaking!

Miley Cyrus @mileycyrus

Nadat ze een paar grappige fragmenten van Hannah Montana uit de archieven opdiepte (de aflevering waar niemand haar nog mag aanraken of die aflevering waar ze haar privéjet aan het stofzuigen is), legt Miley Cyrus ook haar gevoelige kant bloot op Instagram. De popster organiseerde een livesessie op Instagram met haar psychotherapeut Daniel Amen (ja, dat is zijn echte naam...). Dè favoriete psychiater van celebrities is specialist op vlak van hersenaandoeningen en aandachtstoornissen, heeft een New York Times bestseller en richtte intussen 8 gezondheidsinstellingen op. De boodschap die hij Miley meegaf: "verlicht blijven met liefde in deze donkere tijden". Vertaald naar deze situatie: verlies de hoop niet en ondersteun je naasten die zich eenzaam en geïsoleerd voelen. Opnieuw een goede daad voor Miley.

Jessica Chastain @jessicachastain

De actrice postte een reeks berichten om haar fans te informeren over quarantaine. Daarvoor rekende ze op de schattigheidsfactor van haar 'quarantainebuddy': haar 3-potige adoptiehondje Chaplin, een kruising tussen een bichon en cavalier king charles, net zoals haar twee andere adoptiehonden Radley (een corgi-spaniël) en Roman (een chihuahua-kruising). De perfecte gelegenheid, vond deze overtuigde veganiste, om ook adoptie en bescherming van dieren aan te kaarten. Na schattig komt sexy, moet Chastain gedacht hebben. Want ze deelde kort erna een sexy maar grappige 'slide' post met onthullende foto's van zichzelf, door Ellen Von Unwerth getrokken. 

Ronan Farrow @ronanfarrow

Gewapend met zijn Pulitzerprijs en overwinning in de zaak tegen Harvey Weinstein die vorige week veroordeeld werd tot 23 jaar gevangenisstraf, maakt journalist en schrijver Ronan Farrow ook in deze tijden geen uitzondering met zijn zwarte humor: "Zie je, zeker in deze tijden van apocalyptische aard, is het belangrijk om door te gaan met onze dagelijkse bezigheden, zoals deze: awkward tegen een muur leunen en een beetje staren in de ruimte.". Is genoteerd!

Justin Bieber @ justinbieber

In tijden van sociaal isolement houdt Justin Bieber zich bezig met gamen (een vintage Nintendo 64 voor de geïnteresseerden), zetelhangen in ondergoed, het bewonderen van zijn boy toys (inclusief zijn favoriete auto, een miniatuur Lamborghini Urus). Bieber houdt het goed vol. Nog steeds rebels, poserend op een tafel in zijn gigantische speelkamer, met de nieuwste collectie van zijn merk Drewhouse. Op een andere foto zien we hem in zijn studio, tussen twee takes in van zijn nieuwe album (perfect tijdens de quarantaine!). Hij toont het goede voorbeeld en roept nogmaals zijn 130 miljoen fans op om zichzelf te isoleren: "het zijn echte beangstigende tijden...laten we ons allemaal isoleren totdat we zeker zijn, onze grootouders rekenen op ons!". Goed gezegd, Bieber.

Patti Smith @ thisispattismith

Een absoluut rockicoon, Patti Smith, die een selfie postte in haar appartement in New York, geflankeerd door een paar citroenen en haar kat. De nodige uitleg deelt ze in een gedicht:

'Hier ben ik weer thuis. Ik vond een citroen in mijn tas. Elke ochtend drink ik een glas warm water met citroen. We zeilen allemaal terug in de tijd terwijl we leven. Reken niet op de lichtheid. Een glimlach is goed voor het immuunsysteem. En elke missie, elke dag om iets te bereiken, houdt onze lichte stap."

Sophie Turner en Joe Jonas @ sophiet

De Game of Thrones-actrice (Sansa) postte een selfie van haar met hubby Joe Jonas, gewapend met maskers, hoeden en handschoenen, met de slogan "geen gezever, houd jullie veilig!". Sophie Turner bevestigde afgelopen februari dat ze hun eerste kindje verwachten, waarschijnlijk voor de volgende zomer. We begrijpen haar angst en voorzorgen. Beter voorkomen dan genezen. 

Hugh Jackman @ thehughjackman

Een van de meest sympathieke celebrities in Hollywood, Hugh Jackman! Hij postte een video in zijn badkamer om fans te laten zien hoe ze hun handen moeten wassen. Klein detail: de volgende keer de kraan uitzetten terwijl je je handen uitvoerig inzeept, Hugh! 

Lizzo @lizzobeeating

Geen make-up, geen glamour te bespeuren! We herkennen deze Lizzo bijna niet in haar laatste instagramvideo. Terwijl ze thuis aan tafel zit, speelt ze fluit voor een denkbeeldig publiek van kristallen (rozenkwarts, amethist, jade) en  wierook...bijna 30 minuten lang! Een hele trip! "Omdat ik van je hou. Een meditatie en een mantra om genezing te bevorderen tijdens deze wereldwijde crisis. Ik hou van je!'", schrijft Lizzo bij haar medidatie. We love you too, Lizzo!

Julianne Moore @juliannemoore

Actrice Julianne Moore grijpt, ondanks het feit dat ze een Oscar, twee Golden Globes en een indrukwekkende filmografie van meesterwerken op haar naam heeft staan, terug naar de romantische klassiekers in tijden van crisis. In haar laatste post zien we haar op de bank, met de voeten in de lucht, en de film "One fine day" (1996) met Michelle Pfeiffer en George Clooney, op de achtergrond. We kunnen ons inbeelden dat ze net zoals ons, vergezeld is van een grote pot ijs en een kleimaskertje op het gezicht. Bedankt voor de tip, Julianne...

Tom Hanks en Rita Wilson @ tomhanks

Tom Hanks was de eerste ster die positief testte op het coronavirus. Hij raakte besmet met zijn vrouw in Australië tijdens het filmen van een volgende biopic over Elvis, die geregisseerd wordt door Baz Lurhmann. Omdat deze acteur niet gemist kon worden door zijn fans, postte hij dagelijks berichtjes en foto's vanuit zijn isolatiekamer (zijn ziekenhuisbeschuit, zijn favoriete typemachine, ironisch genoeg, van het merk Corona Standard!). Hij roept iedereen op om zichzelf goed te beschermen om zo snel mogelijk de pandemie in te dijken (#flattenthecurve). Houd je goed Tom en Rita!

Jared Leto @jaredleto

Jared Leto heeft maandag ervaren hoe het is om direct in een aflevering van "Twilight Zone" te worden gezet. Hij had zich twee weken terug getrokken in de woestijn voor een meditatie-retraite midden in de woestijn, in volledige afzondering, geen telefoon, geen internet, geen communicatie. Kortom, alle ontwikkelingen in  verband met de corona-pandemie zijn hem volledig ontgaan, tot afgelopen weekend, toen hij honderden berichtjes op zijn telefoon zag verschijnen. Naar eigen zeggen is hij "sinds gisteren in een heel andere wereld heeft opgestaan. Een wereld die voor altijd is veranderd. Op zijn zachtst gezegd verbluffend.

Dua Lipa @dualipa

Ook Dua Lipa heeft een bericht gedeeld om haar fans eraan te herinneren deze quarantaine serieus te nemen. Ze postte een foto van zichzelf als schattig klein meisje, vergezeld van deze woorden van Boris Johnson: "My face when someone is not isolating himself. Hey Verenigd Koninkrijk! We staan zo ver achter op andere landen om voorzorgsmaatregelen te nemen. Onze regering heeft er zo lang over gedaan om ons te zeggen ons te beschermen. Dit is niet het moment om egoïstisch te zijn! (...) Wees aardig - was je handen - blijf thuis.

Camilla Morone (en Leonardo di Caprio?) @ Camilamorrone

Actrice en model Camilla Morone, ook bekend als de vriendin van Leonardo di Caprio (al meer dan twee jaar, volg hier het relaas op onze pagina's), is sinds zaterdag thuis in quarantaine Dinsdag postte ze een foto van zichzelf in haar badkamer en leerde ze gitaar spelen via YouTube-tutorials, met een gezichtsmasker. Multitasking, noemen we dat.

Diplo @diplo

Een foto van twee handen die naar elkaar reiken met een raam ertussen. Zo probeert Diplo de quarantaine uit te leggen aan zijn zoontje. De DJ en producer heeft tijdens zijn laatste tournee contact gehad met honderden mensen. Daarom kiest hij voor quarantaine om niemands leven in gevaar te brengen. Hij deelt in zijn post zijn angst en pijn en eindigt met deze wijze woorden: "Je moet slim zijn. Uitgaan en afspreken met vrienden, dat wordt stop gezet. Maar vriendelijkheid wordt niet stop gezet. Liefde ook niet, en empathie evenmin. Geluk stopt hier hier. Blijf sterk voor degenen die dat niet kunnen zijn."

Drew Barrymore @drewbarrymore

Drew Barrymore is naar eigen zeggen niet de meest stabiele persoon in het universum, maar ze is wel een van de meest charmante die er rondlopen. In een video die ze zondag postte, zien we haar in haar badkamer, een beetje angstig, met een soort zelfgetekend diagram om haar advies uit te leggen: als het niet goed gaat, kom je stap voor stop tot een oplossing. Gevolg? Liefst willen we haar een virtuele knuffel geven, of haar onderschatte meesterwerk "Fifty First Dates" opnieuw bekijken.

Lees ook

Aanbevolen voor jou