People

Kim Kardashian krijgt bakken kritiek door deze Instagram-post

Kim postte een foto van haar en dochterlief North door de lens van de controversiële fotograaf Mario Testino. Het platform Diet Prada, moraalridder van de mode, dacht er het hare van. Je leest hieronder wat.
Reading time 2 minutes

Het Instagram-account met meer dan 1 miljoen volgers brengt steevast de laatste schandalen uit de modewereld aan het licht. Zoals gewoonlijk stond Diet Prada paraat om iemand (een bekend persoon, een designer, een fast fashion-keten) op de vingers te tikken, in dit geval Kim. Dit door de volgende Instagram-post. 

Je vraagt je vast af wat nu het probleem is met deze schattige foto? Het probleem is niet de foto, maar de persoon achter de lens, Mario Testino. Testino werd afgelopen jaar door dertien verschillende modellen beschuldigd voor seksuele intimidatie, waarna onder andere Burberry en Michael Kors hun samenwerking met de fotograaf stopzetten. Nu, dergelijke beschuldigingen zijn niet ongewoon in het wereldje. Echter, toen de wereldberoemde fotograaf Marcus Hyde enkele maanden geleden op een soortgelijke manier door het slijk werd gehaald (hij werd beschuldigd voor seksuele intimidatie bij vrouwelijke modellen), betuigde Kim 'bedroefd en geschokt' haar medeleven op Instagram. Terwijl ze eerder zelf ook samenwerkte met Hyde.

Diet Prada bedacht hiervoor een nieuwe term: Kimprocisy. De bekendheid en macht van Kim is groot genoeg om mensen uit de gevangenis te halen, maar niet om een goede, niet-problematische fotograaf te strikken? We fronsen onze wenkbrauwen. 'Plus, there are female photographers too...'  sluit de Diet Prada terecht af. Testino kiezen voor haar laatste familieshoot was niet haar meest bijstere idee. Volgende keer beter, Kim.

Tags

kim
kardashian
mario

Lees ook

Aanbevolen voor jou