People

Kanye West wil de wereld verbeteren (met prefab iglo's)

Het moet niet altijd makkelijk zijn om je de wereld voor te stellen vanuit Hidden Hills (Californië). Kanye West kan dat wel en wil het opnemen voor de minst bedeelden in de maatschappij. Hij wil daklozen voorzien van prefab huizen in de vorm van iglo's. De mosterd haalde de rapper slash songwriter en ontwerper bij Star Wars waarvan hij sinds jaar en dag grote fan is.
Reading time 1 minutes

Wanneer we het toonaangevende blad Forbes mogen geloven dan zou Kanye West momenteel met een team druk in de weer zijn om een soort van prefab structuren te ontwerpen gelijkaardig aan de iglo-vormige architecturen die je ook in Star Wars kon zien op de (imaginaire) planeet Tatooine. Bedoeling is om een ontwerp in mekaar te zetten dat vlug kan worden geïmplementeerd om zo de minst bedeelden in de maatschappij (daklozen) snel van een rudimentaire woonst te voorzien. 

Wie dacht dat supersterren enkel met zichzelf bezig zijn, heeft het dus mis. West is alvast jarenlang fan van Star Wars. In het nummer 'Gone' verwijst hij zelfs kort naar de Star Wars saga met de tekst "Maar als ze ooit kant wisselen zoals Anakin (Skywalker)". Die passage verwijst naar de overstap van Anakin Skywalker richting donkere kant om daar tot de iconische Darth Vader te verworden. Nog interessanter wordt het te weten dat Star Wars zelfs West en Kim Kardashian zou hebben samengebracht. In 2004 creëerde Kanye West immers 'Alligator Boots' voor het Amerikaanse televisiekanaal Comedy Central. Daarbij drong hij erop aan dat Kim Kardashian (die hij op dat ogenblik nog nooit had ontmoet) zou opdraven als prinses Leia, dotjes incluis. Zogezegd zo gedaan en daar kwam uiteindelijk een huwelijk van met vier kinderen. 

Foto's van de prefab constructies zijn er momenteel nog niet maar dat zal hoogstwaarschijnlijk niet lang meer duren. Wordt vervolgd. 

 

Lees ook

Aanbevolen voor jou