People

Gigi over hoe zij en Zayn omgaan met de multi-etnische achtergrond van dochter Khai

Gigi Hadid is altijd veel bezig geweest met haar eigen multi-etnische achtergrond. Ook bij de opvoeding van haar en Zayn Maliks dochter, Khai, proberen ze alle familieachtergronden te eren.
Reading time 2 minutes

Gigi groeide op in een multi-etnisch huishouden; haar moeder (Yolanda) is Nederlands en vader (Mohamed) is Palestijn. Haar eigen gezin bestaat weer uit andere achtergronden; Zayn Malik heeft een Pakistaanse vader en een Britse moeder. "Wij denken erover na en praten er veel over als partners en het is iets dat heel belangrijk voor ons is, maar het is ook iets dat we zelf hebben meegemaakt. Omdat onze beide ouders hun eigen achtergrond hebben", vertelt Gigi aan i-D over haar en Zayn. "Wij zijn die eerste generatie van deze gemengde achtergronden, en dan komt dat met die eerste generatie-ervaring van: 'Oh, ik ben het bruggetje!' Dat is niet iets dat mijn ouders hebben meegemaakt of waar ze me echt doorheen kunnen helpen. Het is iets waar ik mijn hele leven altijd over heb nagedacht."

"Je vraagt je altijd af bij welk ras je hoort. Soms voel ik me te wit om op te komen voor Arabische zaken. Is wat ik ben wel genoeg om te doen wat goed voelt? Of maak ik misbruik van de privileges die ik heb vanwege mijn witte kant? Mag ik het over één kant van mezelf hebben, of heb ik het dan over iets dat ik niet voldoende ervaar?", biecht Gigi in het interview met Osman Ahmed op.

Ze is dan ook benieuwd wat haar dochtertje van deze kwestie gaat vinden. "Ik denk dat zij haar eigen manier zal vinden om haar verschillende culturen samen te laten komen. Het lijkt me interessant die gesprekken met haar te voeren en te zien wat zelf zegt, zonder dat we haar iets opleggen. Wat van haar komt, is waar ik het meest enthousiast over ben, en dat ik daaraan kan toevoegen of haar vragen kan beantwoorden."

Lees ook

Aanbevolen voor jou