People

Er moet Emily Ratajkowski iets van het hart over haar zwangerschap

Het supermodel heeft belangrijke boodschap over haar zwangerschap en de misconcepties rond gender.
Reading time 2 minutes

Emily Ratajkowksi is zwanger van haar eerste kindje, samen met echtgenoot Sebastian Bear-McClard. Het model maakte het heuglijke nieuws gisterenavond bekend via Instagram met een cover en video geregisseerd door Lena Dunham, dat zich momenteel als een lopend vuurtje verspreidt op sociale media. Een pandemie veroorzaakt blijkbaar zwangerschapsaankondigingen, zo lieten sterren als Chiara Ferragni, Romee Strijd, Elsa Hosk en Gigi Hadid weten een kindje te verwachten. Naast de beelden voor Vogue magazine, deed Ratajkowksi ook een interview over de misconcepties die er bestaan over gender en hoe die op zwangere vrouwen worden geprojecteerd. 

'Wanneer mijn man en ik onze vrienden vertellen dat ik zwanger ben, is hun eerste vraag na 'Gefeliciteerd' bijna altijd 'Weet je al wat je wilt?' We reageren door te zeggen dat we het geslacht van ons kind pas op 18-jarige leeftijd zullen weten en wij het dan met hen zullen delen. Iedereen lacht hierom. Maar er zit een waarheid in ons antwoord, een die hint naar de mogelijkheden die veel complexer zijn dan de genitaliën waarmee ons kind geboren zal worden: de waarheid is dat we uiteindelijk geen idee hebben wie - of eigenlijk wat - er in mijn buik groeit.

Om het geslacht te weten te komen zullen we dus nog een tijdje moeten wachten, maar toch wensen wij het model al het geluk toe voor haar nieuw kindje. 

Lees ook

Aanbevolen voor jou