People

Britney Spears wordt kunstenares en krijgt een eerste tentoonstelling in Frankrijk

Ze heeft veel talenten, maar of die zich in de schilderkunst situeren, valt te betwijfelen. Het nieuws dat een kleine schokgolf veroorzaakt in het kunstmilieu, is allesbehalve nep. Miss Spears stelt binnenkort haar schilderijen tentoon in Zuid-Frankrijk.
Reading time 1 minutes

Herinner je je nog de video die Britney van zichzelf postte toen ze in een creatieve (en wederom impulsieve) bui aan een schildersezel met borstel waagde in haar eigen tuin? Als er één domein is waar we de Amerikaanse ster niet direct bij kunnen voorstellen, is het wel kunst. Renoir en Courbet draaien zich wellicht om in hun graf, maar de kunstenaar die momenteel het meest furore veroorzaakt is onze geliefde Britney Spears.

Het nieuws werd bekend op 6 januari dat Galerie Sympa, in Figeac in hartje Occitanië, voor het eerst een tentoonstelling wijdt aan het werk van Bit Bit. Galerie Sympa organiseerde eerder al hedendaagse kunsttentoonstellingen maar deze solo expositie van Britney is een primeur. Vanaf 18 januari 2020 kan je dus de schilderijen van de popster bezichtigen, onder de naam "Sometimes you just gotta play !!!!". We hadden niet minder verwacht van Britney, oops...she did it again!

Het is nog niet bekend of Britney zelf aanwezig zal zijn voor de opening. De galerij heeft tot nu toe slechts één werk van de kunstenaar onthuld, een schilderij van bloemen, dat in 2017 werd geveild om geld in te zamelen ten voordele van de slachtoffers van de schietpartij in Las Vegas. Het canvas werd verkocht voor $10.000 aan de Britse presentator Robin Leach.

Lees ook

Aanbevolen voor jou