Mode

Zomerse microtrend: de foulard als top

Een trend die op straat is ontstaan en zijn weg baant richting social media, het strand en daarbuiten. Je sjaal of foulard is het geheime wapen van dé meest trendy look van de zomer van 2020. Gespot bij onder andere Bella Hadid en DJ Peggy Gou.
Reading time 1 minutes

Wat is de trend die sinds het begin van de zomer van 2020 sociale media overspoelt? Zonder twijfel de trend die klassieke sjaaltjes omtovert tot een glamoureuze top of cover-up voor op het strand. Je perfecte vakantielook krijgt meteen een gepersonaliseerde touch, want wat is de kans dat iemand hetzelfde sjaaltje op exact dezelfde wijze knoopt? Met een simpele twist en een beetje knoopwerk doet je foulard dienst als één, twee, drie...verschillende tops. 
 

Zo knoop je hem
 

Vouw een sjaaltje gewoon in twee, draag de grote driehoek vooraan en knoop samen op je rug, voor een unieke en coole bandeautop. Waar hebben we deze trend nu weer eerder gezien? In de jaren 1990/2000, toen zelfs Kate Moss, Britney Spears, Christina Aguilera en Beyoncé ze droegen on stage of voor sociale uitjes. Deze zomer werden ze gespot op trendsetters van Patricia Manfield tot Bella Hadid. Draag de foulard op met een high waist jeans, een wijde broek, een schattig rokie of een bermuda. Voor meer styling inspiratie kan je terecht bij influencer Camila Coehlo of laat je inspireren door de strandcombo van DJ Peggy Gou.

/

Lees ook

Aanbevolen voor jou