Mode

Zo kwam de waanzinnige limited-edition Air Dior sneaker tot stand

Ontdek het verhaal achter de limited-edition Air Jordan 1 High OG Dior sneakers, het resultaat van een samenwerking tussen Dior Homme creatief directeur Kim Jones en Nike's Jordan Brand.
Reading time 2 minutes

Tijdens de pre-fall 2020 show van Dior in Miami verschenen de modellen op de catwalk met de nieuwe Air Jordan 1 OG Dior: de allereerste samenwerking van het Franse huis met het iconische merk Jordan. Modeland's grootste verrassing so far? De overlap tussen Dior en Nike zit hem in het steeds willen heruitvinden met een rijke geschiedenis. Het grootste verschil is dat Dior bekendstaat om luxe die niet voor iedereen weggelegd is, terwijl Nike juist toegankelijke sneakers maakt. Maar die combinatie werkt verbijsterend goed.

De klassieke uitstraling van Dior, de moderne twist uit de archieven van Nike, gemixt met de athleisure stijl waar de legendarische Michael Jordan weg van is. Het silhouette van de sneaker werd voor het eerst ontworpen voor NBA-icoon Michael Jordan in 1985, dus de rijke geschiedenis die zowel Dior als Nike kent, is hier ook weer op z'n plek. Het iconische Nike-model werd voor de samenwerking in een Dior Grey jasje gegoten. Een grijze kleur die inmiddels kenmerkend is voor Maison Dior sinds haar oprichting in 1947. Het speciale Dior-Nike logo pronkt op de bovenkant van de sneaker en tot slot wordt de schoen afgewerkt met een monogramprint van het Franse modehuis.

De schoen komt niet zonder bijpassende collectie (we hebben het hier wel over de Air Dior, hè). Traditionele sportswear krijgt ook hierbij een moderne twist. Minimalistische wollen pakken, gestreepte blazers met knopen, een bomberjack versierd met een embleem op de achterkant en het wereldberoemde Jumpman-logo op de mouw, zijden shorts met een grafisch motief en grijze suède hoodies verfraaid met nieuwe logo's. Die Air Dior prêt-à-porter-collectie inclusief accessoires werd op 8 juli gelanceerd in geselecteerde winkels. 

Een unieke documentaire

Enfin, we kunnen nog eeuwig doorgaan over deze bijzondere sneaker en bijpassende collectie. De sneaker is tot in elk kleine detail uitgedacht, en dat wordt ook weer duidelijk in de documentaire die Dior ter gelegenheid van de lancering van de collectie vrijgaf. De video toont het facinerende creatieve proces achter de Air Jordan 1 OG Dior in een mengeling van anekdotes en inzichten, terwijl de gepassioneerde Kim Jones over zijn liefde voor de sneaker vertelt.

1594641323744190 air dior7 1440 1200
© Dior
1594641329921157 aird dior2 1440 1200
© Dior

Lees ook

Aanbevolen voor jou