Mode

Winkelen in Antwerpen: de nieuwe Renaissance winkel opent haar deuren

Renaissance opent een gloednieuwe winkel in de Lange Gasthuisstraat 12, vlak naast de winkel Princess, van dezelfde keten. Niemand die deze straat nog door kan wandelen zonder de lopende meters aan winkelvitrines onopgemerkt aan zich voorbij te laten gaan.
Reading time 2 minutes

Na 9 jaar naast het modemuseum te zijn gevestigd verhuisde de luxueuze conceptstore Renaissance naar de Lange Gasthuisstraat 16 te Antwerpen. De stad besloot immers het Mode Museum uit te breiden en kan dit nu doen dankzij de verhuis van de winkel. Want ook voor de winkel komt deze verandering goed van pas, de nieuwe locatie ligt namelijk vlak naast hun andere winkel ‘Princess’, die ook nog maar sinds vorig jaar zijn nieuwe bestemming kreeg.

Met de komst van die extra winkelruimtes wordt de Lange Gasthuisstraat een soort verlengde van de Schuttershofstraat met zijn High brand winkels. Vlak aan de overkant van de Princess en Renaissance ligt immers ook de Verso winkel. Een straat die dus heel wat topmerken uit de mode vertegenwoorigt dus...

Het restaurant in de Nationalestraat van Renaissance zal misschien wel blijven bestaan. Daarover wordt nog onderhandeld. Wat al wel geweten is, is dat de eetgelegengeid -indien ze wel blijft- waarschijnlijk wel van naam zal veranderen.

Renaissance is een multi-brandstore voor mannen en vrouwen waar je zowel ready-to-wear collecties als accessoires en schoenen van internationale en nationale merken terug vindt. En veel grote namen... denk maar aan Dries Van Noten, Marni, Rochas, Haider Ackermann, Paco Rabanne, Jacquemus, Bernadette, Karolin Van Loon, Off-White, Acne Studios, Amiri en Stella McCartney.

 

Maar daarnaast maakt de winkel ook elk seizoen plaats voor jonge ontwerpers, zoals Bernadette (Antwerp), PriscaVera, ...

 

De zaken Blue, Space, Princesse en Renaissance zijn allen van Astrid Somers en haar moeder Karin Heeren. Astrid selecteert zelf de collecties voor de winkels  waarbij ze afgaat op haar gevoel en klantenkennis.

De nieuwe Renaissance winkel werd ontworpen door Pierric De Coster van het duo Atelier Dialect, hij ontwierp ook de inrichting van de nieuwe winkels ‘Blue’ en ‘Space’ in Knokke: www.atelierdialect.be

 

1558537232641354 image11558537232691803 image2
1558537232700458 image31558537232765994 image5
1558537232791458 image7

Lees ook

Aanbevolen voor jou