Mode

Wie is Annamaria Brivio, designer van de statement boots Paris Texas

Je herkent ze ongetwijfeld aan hun opvallende kleur, je ziet ze menig celebrities sieren, en ze zijn niet uit het straatbeeld van fashion weeks weg te denken: de Paris Texas boots. L'Officiel sprak de eigenaar en ontwerpster van de meest geliefde laarzen van het moment.
Reading time 5 minutes

Twee zussen uit Milaan met een carrière in de mode, dat moet wel het recept zijn voor een succesverhaal van het lanceren van een it-shoe. We hebben het over Paris Texas, het merk dat in no time heel de wered veroverde sinds het in 2015 werd opgericht door de zusjes Annamaria en Margherita Brivio. Na een parcour als buyers in Milaan openden ze hun multibrandstore Norrgatan in Monza, wat uiteindelijk leidde tot het idee van een eigen merk. Het concept was simpel, stijlvolle, betaalbare en comfortabele schoenen. Vertaal dat naar Italiaanse makelij en je krijgt verfijnde ontwerpen in gedurfde materialen. Behave Kim KardashianKylie JennerGigi Hadid en Emily Ratajkowski, zijn ook wij fan. En daarom spraken wij Annamaria Brivio.

1594705451425490 annamaria brivio 1
Annamaria Brivio, designer en oprichter van Paris Texas

Waar haal je inspiratie vandaan voor je ontwerpproces?

Meestal volg ik mijn intuïtie en begin ik met kleur. Voor mij is kleur heel belangrijk. Onze resort collectie die we net presenteerden is bijvoorbeeld geïnspireerd op de natuur, we zaten thuis in lockdown toen ik de collectie aan het ontwerpen was en ik merkte echt alleen maar de natuur rondom mij op. Ik denk ook aan wat ik zelf wil en wat mijn klanten willen, tijdens het ontwerpen. Dat beïnvloedt zeker ook mijn ontwerpen.
 

Wat is het beste dat je merk ooit overkomen is?

Er zijn zoveel ongelooflijke dingen gebeurd, als ik er een paar moet noemen, dan is het de Emerging Footwear Designer of the Year Award die we in 2019 wonnen, en het feit dat geweldige vrouwen Paris Texas dragen, waaronder Emrata, de zusjes Kardashian en Jenner (Kim, Kourtney, Kendall èn Kylie), Chiara Ferragni, Elsa Hosk en nog veel meer. We hebben het geluk om te werken met de beste internationale shops, die zeer bepalend zijn geweest voor de groei van Paris Texas. 
 

Hoe ga je om met het toenemende vraagstuk van duurzaamheid in de mode?

Wij produceren alles in Italië en werken samen met bedrijven (meestal voor materialen) die sterk op duurzaamheid gerichte strategieën hebben. 
 

En de veranderende industrie sinds de pandemie? Hoe beïnvloedt dat je merk?

Ik denk dat de pandemie ons uiteindelijk de kans zal geven om over onze strategie na te denken. We hebben de afgelopen maanden niet de kans gehad om retailers en klanten te ontmoeten en dus hebben we geprobeerd om de ervaring van het digitaal aanwezig zijn in onze showroom na te bootsen. Vanaf nu zullen we ons digitale aanbod blijven verbeteren - beeldmateriaal, campagne, showroom etc. - omdat de modeindustrie in de toekomst zeker meer digitaal gericht zal zijn. 
 

Heb je een muze?

Ik heb vele muzen - vrouwen van alle leeftijden uit de hele wereld. Vrouwen die sterk zijn maar tegelijkertijd ook fun. Vrouwen die niet bang zijn om met stijl te spelen - vrouwen die in de zomer ook laarzen dragen. 
 

Wanneer wist je dat je een modeontwerper wilde worden?

Mijn hele leven lang wilde ik modeontwerper worden, mijn universitaire studie en mijn carrière als fashion buyer brachten me in een andere richting. Het feit dat ik ineens designer werd, gebeurde heel natuurlijk. 

1594705169339915 px133 2020 31594705186071155 35311fac da48 453c 9364 3387d0bf3188
De iconische felgekleurde statement laarzen in croco-effect

Als je een vrouw kon kiezen, wie zou je dan willen zien dragen in je merk?

Kate Moss! 
 

Hoe zou je je eigen stijl omschrijven?

Ik hou van jeans. Overdag, 's avonds, tijdens de week en in het weekend. Ik hou ervan om met verschillende schoenen te spelen en ik draag vaak blazers. 


Je persoonlijke favoriete items?

Paris Texas muiltjes voor de zomer! Maar ik hou ook van onze stiletto laarzen. Ik ben geobsedeerd door vintage denim - ik heb een collectie en als je kijkt naar onze eigen multibrand shop, Norrgatan, dan zie je mijn stijl! Ik koop designers en kleding waar ik van hou. 
 

Kun je wat meer vertellen over de nieuwste collectie? Je inspiratie, je missie?

We hebben besloten om een concept te presenteren, om de stijl van Paris Texas heel emotioneel te houden, met sterke ontwerpen met kristallen in plaats van alleen laarzen voor overdag, stiletto laarzen in kleuren van de natuur, bloemen. Want het toen was lente en dat heeft me enorm geïnspireerd. Het een collectie voor veel gelegenheden. Ik wil het dragen van stiletto's niet opgeven, het is een houvast en het is een mood.

1594705207351124 paristexas1230211
herfst-winter 2020-2021
1594705248278201 2

Celebrities in Paris Texas

Lees ook

Aanbevolen voor jou