Mode

Wat gebeurt er als je Zweden met California mixt: Weekday x Santa Cruz

Sinds 2 juli in de (online) winkelrekken: een bijzondere collab tussen het Zweedse denim- en modemerk Weekday en het Amerikaanse skatemerk Santa Cruz.
Reading time 1 minutes
© Weekday

Het is altijd interessant om te zien wat er gebeurt wanneer twee verschillende werelden samenkomen. Bij Zweden en California wisten wij eerst niet wat we ons moesten voorstellen - in de praktijk is er een prachtige combinatie ontstaan die harmonieus samenkomt. De collectie Weekday x Santa Cruz staat volledig in het teken van de typische Californische lifestyle met stuks die de perfecte mix zijn van surf, skate en psychedelische prints.

1594128153584249 weekday  ss20  women  santa cruz collection  lookbook2
© Weekday

Wat geldt voor jou: fashion over function, of andersom? In deze collectie merk je in ieder geval dat je outfit functioneel én veelzijdig kan zijn. Spontane middag aan zee? Je kunt er rechtstreeks mee van de stad naar het strand gaan. Of heb je juist een middag op het strand doorgebracht, maar wil je het terras nog op? De lange jurken dienen perfect voor beide gelegenheden. De collectie focust vooral op casual T-shirts, shorts, jurken en zwemkledij met als eyecatcher de gekende ‘Screaming Hand’ die al sinds 1985 gebruikt wordt op de kledij van Santa Cruz. Een stoere touch.

Topstukken uit de collectie zijn de lange jurk die zowel in het zwart, als in een opvallende tie-dye print bestaat. Alsook de longsleeve T-shirts die eveneens de dreamy tie-dye print hebben. Het keurenpalet is grijs, zwart, paars en groen om een tripped-out summer mash-up vibe geven.

1594128708603706 weekday  ss20  women  santa cruz collection  lookbook1
© Weekday
1594128712716329 weekday  ss20  men  santa cruz collection  lookbook3
© Weekday

Een greep uit de Zweedse, Californische lijn:

Lees ook

Aanbevolen voor jou