Mode

Van vakantie naar kantoor: deze 5 zomer outfits draag je door

Take note: 5 slimme styling tips om je favoriete zomer outfit door te dragen op kantoor.
Reading time 2 minutes

We zitten nog met één been in de zomervakantie en het ander op kantoor. Back to work! Omdat wij geen voorstander zijn van de cold turkey methode, raden wij aan om je favoriete zomer outfits nog even op het werk door te dragen. Kwestie van de overgang tussen zomer en herfst zo aangenaam mogelijk te maken en om je favoriete zomerkleedje een waardige exit te gunnen.
Take note: 5 slimme styling tips om elke dag van de werkweek door te komen.

We kunnen het niet genoeg benadrukken maar een blazer is dè ultieme wardrobe essential. Investeer in een oversized model in een neutraal kleurtje zoals zwart of beige. De ruime fit is net de truc om deze allrounder overal te laten bijpassen. Een casual zomerse outfit zoals een denim, top en muiltjes wordt ineens een klassieker voor op kantoor.

Mentaal nog niet klaar om afscheid te nemen van je frivool zomer jurkje? Draag er een oversized blazer over of leen die van je vriend of partner. Zorg ervoor dat de blazer lang genoeg is om voor jurk door te gaan, welteverstaan. Zo geef je je gebruinde benen nog eens het nakijken en lijken die zwoele zomeravonden in dat jurkje nog niet zo heel ver weg in onze gedachten.

Love it or hate it, maar de biker short was dè grote trend afgelopen zomer. En vraagt om rematch wanneer het seizoen afgelopen is. Draag de short met een ruim, wit hemd of met een truitje met daarover een blazer. Werk af met een paar geklede hakken. Pumps of slingbacks met gesloten tip zijn sowieso office proof.

Instappers of loafers zijn niet tè casual voor kantoor zolang de rest van je styling office proof is. Speel gerust op zeker en draag er een nette cargo broek in een neutraal kleur bij. Met een denim zien loafers er snel casual uit en met een rok waan je je nog iets te veel in zomerse sferen. Een monochrome outfit in zwart of wit geven je hele outfit een chic vibe.

Een crop top op kantoor een no go? Niet als je hem slim combineert met een hoge taille broek. Kies voor een exemplaar die losvalt, met rechte of smalle pijpen. En geef je ontblote middenrif slechts een paar centimer vrij spel. Less is more! Werk je look eventueel af met een ruime blazer om dat streepje (gebronzeerde) bloot tot een absolute minimum te beperken.

Lees ook

Aanbevolen voor jou