Mode

Tropen-garderobe! Dit trek je aan tijdens de hittegolf

Hoe kom je fris en stralend voor de dag wanneer het kwik richting de 40 graden stijgt? Volg ons 10-delig stappenplan:
Reading time 3 minutes
@brittanyxavier
1. LINNEN

We kunnen het niet genoeg benadrukken: linnen is echt the way to go. Deze luchtige stof is bovendien helemaal on trend, dus trek je favoriete luchtige blouse, broek, jurk of tuniek maar weer uit de kast en keep it cool.

 

Afbeelding: @deborabrosa 

3. MAXI

Geen last van verbrande benen en lekker comfortabel? Ga dan voor een maxi-jurk of -rok. Luchtig en toch dressy genoeg voor bijvoorbeeld een belangrijke afspraak of zomers feestje.

 

Afbeelding: @slipintostyle

3. OVERSIZED

Als er iets is wat je niet wil op een warme dag, dan is het wel dat je shirt of blouse strak om de oksels zit. Ga daarom voor oversized en geniet van de bewegingsvrijheid die daarbij komt kijken! (Niet dat je met dit weer veel wil bewegen, maar toch.)

 

Afbeelding: @nycbambi 

4. OPEN RUG

Hoe handig is een peephole achter op je rug? Van voren is er niets te zien, maar van achteren voel je de frisse bries van de wind (of ventilator) op je blote rug. Dit zorgt ervoor dat je minder snel oververhit raakt én het is een mooi detail van je outfit. 

 

Afbeelding: @brittanyxavier

5. HAAR VAST

Lang haar is leuk, maar met zulk tropisch weer wil je liever niet dat het over je schouders valt. WARM! Bindt het daarom vast met een toffe scrunchie of zwierig lint. 

 

Afbeelding @oraclefox

6. STRANDTAS

Laat je leren handtas maar even in de kast: met dit warme weer gaat het leer namelijk plakken op je huid en dat zorgt voor een onaangenaam kleverig gevoel. Kies liever voor een rieten/bamboe exemplaar! 

Afbeelding: @luxywilliams02

7. MUILTJES

Het liefst dragen we nu helemaal niets aan de voeten, maar dat is ook weer zo wat... Ga daarom voor 'zo min mogelijk' schoen, zoals een fraaie teenslipper of een muiltje. Leuk onder een zwierige jurk! 

 

Afbeelding: @hannahcrosskey

8. HOEDJES

Wie te lang in de brandende zon zit en het haar in een scheiding draagt kan last krijgen van een verbrande hoofdhuid en nek. Draag daarom een XL-zonnehoed! Wij zijn fan van strohoedjes, maar de bucket hat is ook een goede optie. 

Afbeelding: @annelauremais

9. FRAME IT

Vergeet vooral niet je ogen te beschermen tegen de UV-straling en schuif je favoriete zonnebril op je neus als je de deur uit stapt. 

 

Afbeelding: @deborabrosa

10. WIJD

Vermijd lange broeken. Maar, als je voor werk toch een lange broek aan moet, kies dan een exemplaar met een luchtige wide leg-fit en combineer met een simpele top of oversized blouse. 

 

Afbeelding: @asiyami_gold

Lees ook

Aanbevolen voor jou