Mode

Trend: micro bag maakt plaats voor microscopisch tasje van Jacquemus

Micro bags zijn hot deze zomer. De kleine tasjes zijn bijzonder populair als crossbody bag of bengelend aan een riem. Jacquemus lanceert de kleinste variant ooit: Le Petit Chiquito.
Reading time 1 minutes
© Jacquemus

Het Franse merk Jacquemus, één van de meest invloedrijke modehuizen van dit moment, is mede verantwoordelijk voor deze trend. Sterren als Beyoncé, Kim Kardashian en Chiara Ferragni werden al eerder gespot met een Jacquemus micro bag aka Le Chiquito. Echt praktisch is de micro bag niet, de beperkte afmetingen zetten ons voor het vreselijke dilemma om ofwel onze sleutels of makeup thuis te laten.

Rihanna met Le Chiquito by © Le Web Mag

Maar mode hoeft niet praktisch te zijn. Dat bewijst Jacquemus’ ontwerper Simon Porte door een nog kleinere variant te lanceren. Tijdens zijn show voor de herfst/winter 2019 stelde hij ‘Le Petit Chiquito’ voor. Een microscopisch klein tasje met afmetingen van 8,5cm op 5cm. Le Petit Chiquito is afgewerkt met een schouder lint van leder, een handvat dat net rond je vinger past en de gouden letter J.

Ondanks de vraag of dit nog een handtas te noemen is of niet, weet Jacquemus toch weer het mode publiek te veroveren. Op instagram wordt volop gespeculeerd wat er precies in het tasje kan en dat leidt tot deze grappige antwoorden: ‘één AirPod’, ‘wat nog rest van mijn gezond verstand’ of ‘mijn geduld’.

© Jacquemus

Als je zelf ook gesmolten bent voor dit microscopisch hebbeding, moet je snel zijn want hij is enkel nog beschikbaar in dit kleur.

Lees ook

Aanbevolen voor jou