Mode

Top 10 meest begeerde sneakers van het jaar 2020

Vers van de pers, ziehier de meest recente wereldwijde ranking van populaire sneakers op de markt, vrijgegeven door StockX.
Reading time 4 minutes

Het Amerikaanse mekka van streetwear e-commerce StockX, opgericht door Josh Luber in 2015 en geschat op een waarde van een miljard dollar, is vandaag de wereldwijde nummer één van online herverkoop van limited editions sneakers, via een veilingconcept. Dit zijn de 10 meest populaire paar sneakers.

AIR JORDAN 13 RETRO FLINT

Na de release van de miniserie "The Last Dance", die het verhaal vertelt van de beroemde basketballer Michael Jordan, steeg de verkoop van Jordan met meer dan 40% en de lancering van de Air Jordan 13 Retro Flint. Na de release van de show, werd  het de best verkochte sneaker van het jaar op StockX (en de snelst uitverkochte sneakers in de geschiedenis).

AIR JORDAN 4 RETRO OFF-WHITE SAIL

Virgil Abloh werkte samen met Jordan voor de lancering van deze sneaker voor vrouwen, die unaniem bestempeld wordt als grootste release van 2020 Off-White's, aldus Stockx.

AIR JORDAN 1 RETRO HIGH DIOR

De Air Jordan 1 Retro High Dior? Volgens StockX werd dit jaar een van de 20 belangrijkste sneakers of all time gelanceerd. Ook al was het een beperkte oplage, de uitzinnige doorverkoopprijs bewijst dat deze sneakers razend populair zijn.

NIKE SB DUNK LOW TRAVIS SCOTT

Dit iconische sneakermodel uit de vroege jaren 2000 maakte een comeback in 2020. Zoekopdrachten naar Nike SB Dunk Lows stegen tussen februari en maart met 443% op Lyst. De prijs van een van de meest populaire samenwerkingen, Travis Scott's Cactus Jack- model, is al met 50% gestegen.

NIKE SB DUNK LOW BEN & JERRY'S CHUNKY DUNKY

De SB Dunk Low Ben & Jerry's Chunky Dunky heeft een uniek kleurenpalet, geïnspireerd op Ben & Jerry's kleurrijke ijscrèmepotten. Dit model is ongetwijfeld een van de meest originele sneaker-releases van het jaar.

NIKE SB DUNK LOW GRATEFUL DEAD BEARS ORANGE

Deze buzzing Nike-sneakers zorgen, net als de samenwerking met Grateful Dead, voor de hoogste brutowinst van 2020 op StockX. Bovendien stegen het aantal zoekopdrachten op Lyst binnen een week na de release met 46%.

ADIDAS YEEZY BOOST 350 V2 CARBON

In de eerste twee weken van oktober werden meer dan 15.000 paar verkocht op StockX . Dit model is Yeezy's snelst verkopende sneaker van 2020. Samengevat is de Yeezy 350 v2 een van de meest prominente modellen op de huidige sneakermarkt.

NEW BALANCE 992 JOE FRESHGOODS NO EMOTIONS ARE EMOTIONS

Na de lancering van de samenwerking met Joe Freshgoods was de New Balance 992 een groot succes. De zoekopdrachten van Lyst naar het Model 992 stegen maand na maand met 1303%.

NIKE SPACE HIPPIE 03 VAST GRAY HYPER CRIMSON

Space Hippie, gemaakt van gerecycleerd materiaal, zijn de best verkochte milieuvriendelijke sneakers op StockX in 2020. Op Lyst neemt het aantal zoekopdrachten naar milieuvriendelijke sneakers gestaag toe, met 89% gestegen sinds vorig jaar.

JORDAN 1 RETRO HIGH NC TO CHI LEATHER (F)

Dit Jordan 1-model is het best verkochte damespaar dat in 2020 is uitgebracht, met tot nu toe meer dan 30.000 paar doorverkocht op StockX . Exclusieve lanceringen van damessneakers blijven aan populariteit winnen op StockX en groeien bijna twee keer zo groot als de sneakermarkt als geheel.

Tags

sneakers

Lees ook

Aanbevolen voor jou