Mode

Stijlvol een hittegolf trotseren, dat doe je zo

Ja, er bestaat zoiets als een stijlgids bij noodweer. Zo bereid je je garderobe voor op een tropische hittegolf.
Reading time 2 minutes

Het belooft buitensporig warm te worden deze week, met temperaturen die oplopen tot wel 35°C. Maar hoe kleed je je nu best tijdens zo’n hittegolf? Hier zijn alvast enkele tips om stijlvol de hitte te trotseren.

Kleding

De beste tip die we je kunnen geven om een hittegolf te trotseren, is om te kiezen voor de juiste stoffen. Ga voor een stofje dat ademt en waar je niet te snel okselvijvers of dergelijke sporen in ziet. Linnen is daar het beste voorbeeld van. Doordat de stof zo los geweven is laat het warmte snel ontsnappen. Nog andere stofjes die hittegolf-proof zijn, zijn onder andere zijde, katoen, chambray (die stof die lijkt op denim, maar die veel lichter en zachter is) en lyocell.

Outfit inspiratie nodig? Draag een oversized linnen hemd, waaronder het minste briesje vrij spel heeft, op een korte short, of bind een zijden sjaaltje zo dat het een bandeau topje wordt.

Shop

lyocell dress stories.jpghemd essentiel.jpglinnen short samsoe.jpg
zijden sjaal max mara.jpg

Accessoires

Wanneer het te warm is om verschillende lagen te dragen, zijn accessoires nog belangrijker om je minimale look compleet te maken. Enkelbandjes, armbanden van schelpjes en bedeltjes, en zonnebrillen zijn natuurlijk vanzelfsprekende zomerse must-haves, maar wees niet bang om je accessoires te herinterpreteren. Rol een dun sjaaltje op en gebruik het als riem of bind het rond je handtas. Ga voor een zomerse hoed of een grote strandtas om door de stad te kuieren. Deze tips zijn niet alleen handig en beschermen je tegen de zon, maar ze geven de meest eenvoudige look een dosis glam.

Shop

buckethat cos.jpgStrandtas loewe.jpgSjaaltjes zara.jp2strandtas stories.jpg

Schoenen

Wat een geluk dat slip-ons een mega trend zijn op het moment. Hier kan je tijdens de hete zomermaanden handig gebruik van maken. Ze zijn lekker open en luchtig en bovendien zijn ze ook comfortabeler dan een doorsnee sandaal. Ga voor een chunky of juist een elegant model. Comfort en helemaal in zijn, wat wil je nog meer?

Shop

Birkenstocks black.jpgZara sandalen.jp2Samsoe slip ons.jpgEssentiel slip-ons.jpg

Lees ook

Aanbevolen voor jou