Mode

Shopping: de klassiekers van Balenciaga, Prada, Saint Laurent, Gucci, Celine en meer

Ze vallen niet onder één noemer te plaatsen en toch hebben ze zoveel gemeen: stijlvol, tijdloos, zwart en compact. Onze wishlist van dè handtas waar je jarenlang van geniet.
Reading time 2 minutes

Sommige kiezen een handtas volgens functionaliteit, bijvoorbeeld voor het werk, of voor het weekend, of op basis van zijn tijdloze karakter. Anderen kiezen een tas in functie van een bepaald kledingstuk, om bijvoorbeeld te combineren met een avondjurk. En nog anderen kijken eerst naar de trends van het seizoen om vervolgens tot aankoop over te gaan. 

Wat de motivatie ook mag zijn, wij laten ons deze keer inspireren door tijdloosheid, veelzijdigheid en klasse, om onze wishlist van it-bags te delen. Toegegeven, onze waslijst valt moeilijk samen te vatten tot één bepaald type handtas, maar voldoet wel aan een aantal stijlvoorschriften: klein, klassiek, solide vorm, zwart met een lange schouder riem. Wat je net hoorde is de beschrijving van een tas die geschikt is voor verschillende gelegenheden - van vrije tijd, tot business meeting tot avondfeest. Dit accessoire wordt nog veelzijdiger met een afneembare riem, zo kun je de tas elegant aan je hand laten bungelen, of casual over je schouder dragen.

Om zo lang mogelijk van je nieuwe aanwinst te genieten, opteer je voor een model met een hoogwaardig maar pretentieloos ontwerp. Check het leder en geef voorrang aan de tas die beter bestand is tegen krassen, waarvoor geen specifieke zorg vereist is. Een klassieke tas zoals onze selectie geef je ook instant een andere - meer glamoureuze - look door de riem in te ruilen voor een metalen ketting. Let wel dat de ketting bij de schouder een leren detail heeft, om een oncomfortabel gevoel op de schouders te vermijden.

Nog niet overtuigd? Dan kunnen deze stijlvolle voorbeelden dat misschien wel...

Onze wishlist van de klassieker der tassen:

/

Lees ook

Aanbevolen voor jou