Mode

Return van de bivakmuts

Chic en ongedwongen: deze bivakmuts is de must-have van de winter.
Reading time 2 minutes

Deze fluo bivakmuts geeft je een instant eighties-gevoel. Ze is guitig, maar altijd glamoureus, geheel in lijn met de stijl van Delphine Quirin, de Belgische ontwerpster die ons al twee decennia lang weet te bekoren. 

Delphine Quirin, die kunstgeschiedenis studeerde, heeft het onmogelijke voor elkaar gekregen. Ten eerste heeft ze een lokaal merk opgestart en uitgebouwd (haar boetiek-atelier bevindt zich in een karakteristiek straatje in het historisch centrum van Luik). Maar dat niet alleen, want van zodra het op de markt kwam, heeft haar merk de klanten van bekende boetieks veroverd van Parijs tot Japan. Ook vandaag nog worden haar collecties in het Franse grootwarenhuis Le Bon Marché verkocht. Inmiddels is haar eigen, fraaie boetiek elke zaterdag open. Haar collecties vertrekken steeds vanuit dezelfde basis: zachte en warme materialen van gecontroleerde oorsprong, ambachtelijke productie en de perfecte combinatie van persoonlijke stijl en het oppikken van de trends van het moment.

1577577182993999 delphine quirin l officiel

Dit seizoen biedt ze - naast haar mutsen, sjaals, mofjes, petten en baretten, allemaal gemaakt door een  select team van breisters - ook mooie bivakmutsen in kid mohair aan. Die zitten een pak ruimer dan de strakke bivakmutsen uit onze kindertijd en je draagt ze iets naar achteren, met dezelfde street credibility als in de jaren 90. Een tikje frivoliteit, zowel ethisch als ambachtelijk. Dit seizoen ontwikkelde de ontwerpster ook een lijn met “Assepoestertruien". Het zijn zachte en lichte, unieke stukken. Net als bij het glazen muiltje wil iedereen ze met alle macht aan, maar passen ze slechts één iemand.

Misschien is Delphine Quirin's bivakmuts wel hèt ontbrekende accessoire voor je komende skitrip? Ontdek hier de rest van de mooiste skimode. En ooit van fashion hacks gehoord? Hier lees je hoe je je garderobe winterproof maakt, met deze slimme fashion hacks.

1577577191913454 2019 dq 31

Bivakmuts van Delphine Quirin, te koop in de boetiek in de rue Pierreuse, 26 in Luik en op de e-shop van het label. delphinequirin.be

Tekst: Marie Honnay
Online verwerking: Elke Sockeel

Lees ook

Aanbevolen voor jou