Mode

Post quarantaine-mode: wat gaan we straks weer in het straatbeeld zien?

Het is nog moeilijk voor te stellen, maar er komt een dag dat we onze quarantaine - chillgear weer gaan inruilen. Maar voor wat?
Reading time 4 minutes
Essentiel Antwerp SS2020

Nog voor de coronacrisis uitbrak was er al een verschuiving naar slow fashion te merken. De natuur schreeuwt immers om een transformatie: want wist je dat het maken van een jeansbroek vaak al meer dan duizenden liters kost om te maken? Gelukkig zijn er steeds meer technieken waarbij er minder water, energie, chemicaliën en aardgas aan te pas komen tijdens de productie. Denk aan de Spring/Summer 2020 collectie van Essentiel Antwerp in samenwerking met een duurzame producent.

Naast het feit dat productieprocessen verbeteren, verandert ook bij velen de houding ten opzichte van de garderobe. Zo wordt er zorgvuldiger gekocht en meer nagedacht: welk item past echt bij mij? En: welk kledingstuk wil ik nog jaren bij me houden? We presenteren daarom – met ideeën als capsule wardrobes in ons achterhoofd – graag een paar prachtstukken om aan te schaffen voor na de quarantaine. Of, wat zeggen we? Tijdens de quarantaine onder het
motto #quarantinechic, #distancebutmakeitfashion of #goingnowherebutfuckitimgettingdressed kan natuurlijk ook.

1591099979677830 l1009923
Essentiel Antwerp SS2020

Kleuren
Wat de kleuren betreft, zullen we gelukkig opgevrolijkt worden: lichtblauw, fuchsiaroze, lavendelpaars, mintgroen, roestoranje, oranjerood, pastelkleuren en flashy tinten zullen domineren. Allemaal tezamen iets too much voor jou? Combineer een kleur met meer basic items uit je kast.

Accessoires
Grote kans dat je nog even wilde wachten met het investeren in accessoires voor ná de quarantaine. Daarom: wat gaan we straks zien, om nu alvast in te slaan? L’Officiel sprak zonnebrillen- en juwelenondernemer Julie Deaulmerie over de accessoiretrends van 2020. “Combineer simpele hoops met studs, snakes, kruisjes en earcuffs. Hoe gekker en hoe meer aan één oor, hoe beter!”, aldus Deaulmerie. Oren? Check. Hoe zit dat met kettingen? Ook die zijn opvallend: de chunky chain ketting zoals gezien bij Dior is het helemaal. Op je neus zien we de 30 Montaigne-zonnebril en aan onze arm bengelt de nettas van Jacquemus of de hernieuwde Whitney Bag van Max Mara.

Outfit
En dan nu: de gehele outfit. Want athleisure, zet dat door na de crisis? Modehistorici voorspellen van niet en denken juist dat er een hernieuwde interesse ontstaat voor het optutten en aankleden. Living life to the fullest, zeg maar. Zo zien we veel tie-dye (dat overigens ook perfect met onze comfi kleding samenging). De print is rebels, individualistisch, en geeft ons hopelijk het gevoel van controle na de crisis terug. De wolkjes-variant is populair, maar je kunt je ook wel inbeelden hoe goed het samengaat met de trendkleuren waar we het zojuist over hadden. Verder: glossy stoffen, ballonmouwen, bermudashorts, tube tops en onder meer romantische midi-jurken.

Schoenen
En hoe zit het met schoenen na quarantaine? Het ziet ernaar uit dat vierkante neuzen onder andere populair worden. Of beter gezegd: ís. Neem bijvoorbeeld de ‘kitten heel flip flop’: daar werd online in 2020 maar liefst 189 procent vaker naar gezocht dan in 2019. En daarbij waren de variant met vierkante neus het populairst.  Maar waar vooral iedereen naar lijkt te azen, zijn New Balance 503. Ook een ideaal item om nu alvast in te slaan, want: comfi tijdens quarantaine, trendy na quarantaine.

1591099807158827 l10097791591100000529078 l1009727 def
Essentiel Antwerp SS2020

Lees ook

Aanbevolen voor jou