Mode

Onmisbaar en tijdloos: 7 paar klompen met en zonder hak

Onze grootmoeders droegen ze, net als hun eigen grootmoeders, en de trend is nog steeds aanwezig. Klompen zijn perfecte bondgenoten voor het tussenseizoen en een groot plezier om de hele zomer door te dragen.
Reading time 2 minutes

Of je nu kiest voor plat of met hak, in glad leer of suede, traditioneel of eigentijds: hier zijn 7 paar klompen die on trend zijn.

Calya, Hermès, € 760

Deze klompen van glad kalfsleer met ton-sur-ton 'H'-uitsnijdingen van het iconische Hermès-huis zijn een must-have. Ze zijn vervaardigd met uitzonderlijk vakmanschap: metalen studs en een beukenhouten zool zijn zorgvuldig bewerkt voor een bohemian-chique look die resoluut op de jaren '70 is geïnspireerd.

Leren klompen met studs, Prada, € 890

Deze leren klompen hebben een hybride ontwerp dat de dualiteit van het huis Prada weerspiegelt. Ze hebben metalen studs langs de rand, een rubberen zool en een driehoekig geëmailleerd logo dat hun geraffineerde look accentueert.

Heidi Apple Green, Skorpios, € 575

Deze alledaagse schoen is handgemaakt in Italië van weelderig nappaleer. Met een houten sleehak, is de Heidi versierd met gepolijste gouden studs en voorzien van Skorpios' iconische geëmailleerde gesp.

Maillon sabots, Saint Laurent, € 695

Deze klassieke zwarte kalfsleren Saint Laurent-klompen vallen op door hun ronde teen, kleine bedekte hak en geforceerde kettingversiering aan de voorkant.

Praia, Anthology Paris, € 260

Met een houten blok en plantaardig gelooid leer zijn de Anthology Paris klompen een goede keuze.

Manou Tan, Sessùn, € 195

Sessùn's Manou klompen met contrasterende band details in plantaardig gelooid leer hebben het allemaal. De vervaardiging ervan is deugdzaam, want het gekozen leder is plantaardig gelooid, er wordt geen zwaar metaal gebruikt om het zachter te maken en de tannines zijn van plantaardige oorsprong. Het is minder vervuilend en bevordert een kleinere ecologische voetafdruk.

Bronx, op Sarenza.com, € 119,99

Bij Bronx draait alles om originaliteit voor zomer 2022. Tussen zijn ongewone hoogte, zijn bewerkte houten hak en zijn tropisch groen leder: wij willen deze wel dragen!

Lees ook

Aanbevolen voor jou