Mode

Juwelenontwerpster voor Dior én eigenaar van het coolste merk van Japan: Ambush

Hoog tijd om kennis te maken met dit high fashion merk uit Tokio. Opgericht door de juwelenontwerpster van Dior, maakt dit merk een statement met unisex kledij geïnspireerd op Japanse subculturen. En de kans is groot dat je dit hyper populaire merk ooit zag verschijnen bij Nike en Off-white.
Reading time 2 minutes

Het label Ambush begon als een experimentele collectie van juwelen en groeide snel uit tot een conceptueel, unisex kleding label  met een duidelijk Japanse esthetiek. Opgericht door een koppel uit Tokio, de rapper Verbal samen met zijn vriendin Yoon Ahn, kreeg dit label vooral de laatste jaren veel media aandacht als één van de acht finalisten voor de prestigieuze LMVH-prijs in 2017. Yoon Ahn is onder andere juwelenontwerpster voor Dior. Onder invloed van de Japanse mode en hiphopmuziek uit de jaren 90 en 2000, verkennen hun experimentele collecties de creatieve subculturen van Tokio. Het label heeft een indrukwekkende lijstje van samenwerkingen, waaronder projecten met Undercover, Nike en Off-White.

Afgelopen week lanceerde Ambush zijn nieuwe capsule collectie Artisanal, een limited edition collectie die focust op Japanse vakmanschap en the art of having fun. Twee elementen die heel sterk aanwezig zijn in de huidige Japanse cultuur. De gebreide trui met opgestikte teddyberen is daarvan het perfecte voorbeeld (zie foto Instagram).

Ook voor de lente-zomercollectie voor 2020 zoekt Ambush de grenzen van de mode op. Hoewel de collectie in het algemeen avant-garde oogt, is het duidelijk dat het niet inboet aan innovatie voor het volgende seizoen, hoewel de draagbaarheid en functionaliteit van sommige stuks een geval van twijfel zijn. De eclectische uitstraling sluit nauw aan bij het huidige street style imago van high fashion brands. 

De prominente GETA-slippers voor lente-zomer 2020 springen op zijn minst in het oog. Het ontwerp is ongetwijfeld geïnspireerd op de traditionele Japanse sandalen. Daarnaast bestaat de collectie verder uit experimentele en conceptuele ontwerpen zoals lange vesten, hoodies, geruite lederen truckerjassen, XL trenchcoats, overalls en lederen sokken.

/

Lees ook

Aanbevolen voor jou