Mode

Mode-icoon Inès de la Fressange over de Franse stijl

De Parijse beauty en het Japanse merk UNIQLO bundelen hun krachten. Het resultaat is een fijne voorjaarscollectie met die typische Franse je-ne-sais-quoi. Maar wat is dat nu precies? Een gesprek met Inès de la Fressange over tijdloze mode en must haves. Lees het hier!
Reading time 2 minutes

Welk kledingstuk is onmisbaar in de garderobe van een Parisienne
“Hmm… Ik zou gaan voor een mooi jasje: perfect voor een zakelijke afspraak en in het weekend draag je datzelfde jasje gewoon met een jeans."
 
Is het beeld van typische ‘Franse stijl’ aan het veranderen?
“Jazeker. Parijzenaren gaan mee met de mode en trends, en die zijn nou eenmaal altijd aan verandering onderhevig. Hierdoor zijn de verhoudingen, materialen en accessoires ieder seizoen weer anders. Maar, één ding is zeker: de liefde voor die typische casual stijl verandert nooit!"
 
Hoe belichaamt een Japans merk zoals Uniqlo deze ‘Franse stijl’?
“Françaises houden van kwalitatief hoogwaardige kleding, geven er niet te veel geld aan uit en zijn gek op mixen en matchen. Uniqlo is dus een een perfecte match met die ‘Franse stijl’.”
 
Wat is jouw favoriete item uit de INÈS DE LA FRESSANGE-collectie voor Uniqlo?
“Het gebroken witte jasje is zowel casual als sophisticated. Die moet ik hebben want dat is zo'n jasje dat je voor heel veel verschillende gelegenheden kunt aantrekken!”
 
Wat is de beste plek in Parijs om een heerlijke croissant te eten?
Lachend: “In bed! Want dan heeft iemand 'm naar je gebracht! (En anders zijn de Kaiser bakkerijen ook een goede keuze…”)
 

De collectie is vanaf nu verkrijgbaar. 
 

Bedankt Inès!

Hieronder kun je de volledige UNIQLO x INES DE LA FRESSANGE-collectie bekijken. Welk item is jouw favoriet?

/

Lees ook

Aanbevolen voor jou