Mode

Minju Kim wint 'Next in Fashion' als oud-studente van de Antwerpse Modeacademie

De Netflix-serie 'Next in Fashion' ging op zoek naar het nieuwste modetalent. Achttien internationale ontwerpers streden om de prijs van 250.000 dollar èn de kans om hun collectie bij webshop Net-à-Porter te verkopen. De winnaar is Minju Kim, oud-studente van de Antwerpse Modeacademie.
Reading time 2 minutes
© Netflix

De Netflix-serie ‘Next In Fashion’ heeft zijn winnaar bekend gemaakt. In de realityreeks, die door experts Alexa Chung  en Tan France gepresenteerd wordt, strijden 18 jonge modeontwerpers om hun talent te bewijzen tijdens verschillende design opdrachten. De Zuid-Koreaanse Minju Kim wist zichzelf te onderscheiden met haar excentrieke ontwerpen en mag zich nu ‘Next in Fashion’ noemen. Ze kon daarvoor rekenen op lof van gerenommeerde juryleden Prabal Gurung, Phillip Lim en Tommy Hilfiger. Minju Kim wint de hoofdprijs van 250.000 dollar èn mag haar collectie bij webshop Net-à-Porter verkopen.

De Dragon Princess, zoals ze zichzelf noemt, had drie dagen de tijd om een 10-delige collectie te maken. De collectie is geïnspireerd door de Mexicaanse kunstenares Frida Kahlo en bestaat uit volumineuze silhouetten met vrouwelijke details in een ingetogen kleurenpalet. Minju Kim’s collectie wordt intussen al verkocht bij Net-à-Porter. In de galerij hieronder vind je alle 10 stuks. De collectie shop je hier bij Net-à-Porter online.

Wat niet vermeld wordt in de reeks, maar zeker niet aan de aandacht ontglipt is van liefhebbers die de Belgische mode op de voet volgen, is de Belgische link met deze winnaar. Minju Kim studeerde namelijk aan de Modeacademie van Antwerpen. In 2013 studeerde ze af én haalde ze de H&M Design Award 2013 binnen met haar afstudeercollectie ‘Dear My Friend’, die geïnspireerd was door de Japanse mangacartoonist Junji Ito. Ze mocht toen samen met de Zweedse modeketen een collectie van negen kledingstukken en twee accessoires ontwerpen. Haar collectie werd over heel Europa verkocht en lag ook bij Opening Ceremony in New York, Los Angeles en Londen, een primeur voor H&M. Daarnaast won ze ook een bedrag van 50.000 euro.

1581884454171144 minju kim netflx.webp
© Netflix

Lees ook

Aanbevolen voor jou