Mode

Métiers D'Art: Chanel opende le 19M met een show gewijd aan haar ambachtslieden

Elk jaar eert de Métiers d'Art show van Chanel het vakmanschap van de getalenteerde ambachtslieden die elk seizoen aan vervaardigde stukken voor het huis werken. Voor de show van 2021/22 bracht het Huis hulde aan de acht ambachtshuizen in een bijzondere setting; het nieuw geopende iconische le 19M in Parijs.
Reading time 2 minutes
© Chanel

Op dinsdag 7 december 2021 presenteerde Chanel haar jaarlijkse collectie Métiers d'Art 2021/2022. Creatief directeur Virginie Viard voegt haar eigen persoonlijke touch toe aan elk ontwerp in de show, wat extra in de verf werd gezet door de symbolische architectuur van le 19M, een nieuw Parijs gebouw gewijd aan de Metiers d'Art.

Het was ook in 19M - 19 voor het 19e arrondissement van Parijs en een van Gabrielle Chanels emblematische nummers - dat de borduursters Lesage en Atelier Montex, de goudsmid Goossens, de hoedenmaker Maison Michel, de verenbewerker Lemarié, de plooier Lognon, en de schoenmaker Massaro bijeen waren. Virginie Viard vult aan: "Ik wilde dat elk model, getekend door een andere illustrator, een van de Maisons d'Art vertegenwoordigde en evolueerde in een klein verhaal geïnspireerd door een Chanel-icoon. Ik wilde elk Huis zo goed mogelijk illustreren, maar met een twist." Om de relatie van het merk met kunstenaars verder te verstevigen, presenteerde Chanel een korte film door studio REMEMBERS en schakelde acht auteurs in om hun ervaringen bij 19M na te vertellen. Beide films kunnen nu worden bekeken op chanel.com

1638956503971068 04 2021 22 metiers d art show finale copyright chanel  4
© Chanel

Onder de 59 silhouetten die met goudsmeedwerk details over de catwalk liepen, zagen we vooral veel tweed jasjes met sweatshirt mouwen te zien, graffiti-stijl borduurwerk in gekleurde kralen van Lesage, volumineuze paarse of koningsblauwe gebreide Bermuda short-outfits en casual jassen die open worden gedragen. "Veel borduursels zijn geïnspireerd op de structuur van het gebouw zelf, zoals die van Montex, die zeer grafisch zijn en in zilverkleurige pailletten zijn uitgevoerd." De accessoires waren vaak tweekleurige beige en zwarte Mary-Janes met hakken versierd met grote parels aan de bovenkant, en lange handschoenen in leer, gedragen met een mix van juwelen.

Bekijk alle looks van de Chanel Métiers d'Art 2022 show below:

/

Lees ook

Aanbevolen voor jou