Mode

Max Mara geeft met de Resort 2022 collectie onze nieuwe kijk op reizen weer

Terwijl de zon onderging op het Italiaanse eiland Ischia, bewandelden modellen een stenen pad tussen perzikkleurige parasollen en verwonderde mensen voor de Resort 2022 show van Max Mara. Het fraaie moment - dat onze travel-post-lockdown dromen exact weergeeft - is gefilmd door Ginevra Elkann en vanaf 1 juli te bewonderen.
Reading time 3 minutes
© Max Mara

Ontdekken van nieuwe plekken heeft door de pandemie zo'n anderhalf jaar op zich laten wachten. We hebben onze eigen omgeving een stuk meer leren waarderen, toch is het hoogtijd voor verbluffing door nieuwe bestemmingen ter contrast. Maar hoe kijken we nu, na een lange tijd van uitgestelde en geannuleerde reizen, tegen het fenomeen aan? Wat zijn onze stoutste travel-post-lockdown dromen? Als het aan Max Mara ligt, nemen we vanaf nu de tijd om te connecten met de plek waar we zijn in plaats van vluchtig verplaatsen.

Hoe het Italiaanse modehuis dit serene idee aan de man bracht? Op het afgelegen Italiaanse eiland Ischia, voor de kust van Napels, presenteerde het Italiaanse modehuis op 29 juni de zonovergoten Resort 2022 collectie. Tegen de achtergrond van Hotel Mezzatorre, ooit een verzameling voor de stijlen van de jaren 1950, ontstond er daardoor een viering van de herrijzenis van Italië en de mode-industrie na de pandemie.

1625083619037823 maramara21625083637082322 maxmara
© Max Mara

Een grote inspiratie voor de collectie was tevens de tijd die Truman Capote op het eiland doorbracht. De Amerikaanse schrijver weet namelijk als geen ander het gevoel van reizen onder woorden te brengen. In de jaren 50 schreef hij één van zijn bekendste werken, Local Color, dat beschrijft hoe vrouwen ('Swans' genoemd) op bestemmingen kwamen voor een echte connectie. Geen vluchtige kijk, maar een toonbeeld van meditatief, elegant reizen.

Behalve de prachtige anekdote en de eveneens prachtige bestemming, riepen de looks precies op wat je tijdens je volgende vakantie zou willen dragen: chic en effortless. Neutrale tinten zoals camel, latte en ballerineroze staken af tegen framboos en diepzwart. Ian Griffiths, creatief directeur, knipoogde naar het erfgoed en het comfort van Max Mara's klassieke kasjmier met de vloeiende kleden, terwijl hij nieuwsgierigheid opwekte met sportieve items en nieuwe varsity vormen.

1625084287628925 maxmara4
© Max Mara

De beelden zijn precies wat iedereen nodig heeft om de toon te zetten voor de vrije zomer die ons te wachten staat. Filmproducent Ginevra Elkann legde de hele Max Mara Resort-show vast en zal vanaf donderdag 1 juli om 15.00u te zien zijn op maxmara.com. Om deze elegante cirkel rond te maken is zij ook de kleindochter van Marella Agnelli, een van de Capote's Swans.

Vanaf donderdag 1 juli om 15.00u op maxmara.com.

Tags

maxmara
maxmararesort22

Lees ook

Aanbevolen voor jou