Mode

Legendarische schoenontwerper Sergio Rossi sterft op 84-jarige leeftijd

Donderdagavond 2 april bezweek Sergio Rossi aan de gevolgen van het coronavirus. Een groot verlies voor Italië en de modewereld.
Reading time 1 minutes

De Italiaanse legende van de schoenen, Sergio Rossi, is op 84-jarige leeftijd op woensdagavond 2 april 2020 overleden in Cesena, Italië. Hij stierf aan de gevolgen van het coronavirus, waarvoor hij al een aantal dagen ervoor opgenomen was in het ziekenhuis.

De ontwerper bouwde een imperium uit als één van de bekendste schoenenmerken van Italië. Rossi stond bekend om zijn vakmanschap en vrouwelijke ontwerpen, en inspireerde generaties ontwerpers in zijn kielzog. Hij introduceerde verschillende innovatie ontwerpen, zoals de Opanca leest met een gebogen zool. "Hij was een meester, het was een groot genoegen hem te kennen. Hij was onze spirituele gids.", deelt Riccardo Sciutto, directeur van het merk, mee in een officiële verklaring over het overlijden van de ontwerper. In 1999 verocht Sergio Rossa zijn merk aan de toenmalige Gucci-groep, die nu onder de naam Kering actief is.

Sergio Rossi werd in 1935 geboren in San Mauro Pascoli, een van de belangrijkste regio's van Italië gekend voor schoenateliers. Vooraleer hij zijn eigen label lanceerde, had hij samengewerkt met modehuizen als Versace, Dolce & Gabbana en Azzedine Alaïa.

Lees ook

Aanbevolen voor jou