Mode

Le freddie : vintage en Belgisch

Le freddie is op en top Belgisch en vintage. Bezielers Els Keymeulen en Kristin Stoffels kiezen voor vintage mode met een vette knipoog naar de eighties. Het resultaat ziet er alvast retrochic uit.
Reading time 2 minutes

Els Keymeulen en Kristin Stoffels zijn beiden ervaren vrouwen in het fashionvak. Als fashion editors weten ze als geen ander wat werkt en wat niet. Met al die ervaring op zak vonden ze het dan ook tijd om hun eigen ding te doen. Hun verlangen naar eerlijk, duurzaam en vintage resulteerde in 'le freddie'.  Dat is de eerste Belgische vintage webshop, gemaakt door én voor modemeisjes. De selectie is ruim – van jurken en jumpsuits over klassieke mantelpakjes tot trenchcoats – maar tegelijk zeer uitgepuurd: wat Kristin en Els zélf niet leuk vinden, komt er niet in. Er is veel aandacht – en werk – gegaan naar de look & feel van de website: Le freddie lijkt in niets op de doorgaans stoffige, chaotische vintage stores waar mottenbollen heersen.  

/

Naast online shoppen is er veel aandacht voor inspiratie: team le freddie maakt dromerige editorials, geeft z’n beste vintage-adressen door én zorgt bij elk vintage-item voor mix & match-tips. En dan misschien nog het belangrijkste nieuws: Le freddie wil graag zo duurzaam mogelijk zijn. Aankopen worden verstuurd in in eco-verpakkingen die ze zo klein als mogelijk houden. Ook wassen en strijken ze er met eco-producten en zijn ze ook toegankelijk voor pick-up in de showroom. Want zoals ze bij le freddie zeggen: de mooiste kleren, zijn die met respect voor iedereen.

"Ik heb nooit het belang van kleren onderschat: ze geven zelfvertrouwen en onderstrepen je persoonlijkheid. Het was echter tijd voor een eigen project met focus op duurzaam, op eerlijk en op mode natuurlijk.” Els Keymeulen, co-founder le freddie

Het mag dan ook duidelijk zijn volgens co-founder le freddie, Kristin Stoffels : "We willen de waarde van kleding opwaarderen. Iets is niet afgeschreven omdat het oud is, wel integendeel. Elke dag wordt er kleding geproduceerd die vijftig jaar geleden ook al bestond, vaak in een betere versie zelfs: met handwerk, prachtige stoffen en flatterende coupes. Onze selectie is specifiek, erg persoonlijk, met een ferme knipoog naar de seventies en uitgesproken ‘on trend’.  Iedereen die van mode, van kleren én van het verhaal achter die kleren houdt, moét wat mij betreft wel verliefd worden op le freddie.” De webshop ziet er alvast bijzonder aanlokkelijk uit met dromerige, nostalgische beelden die zin geven naar vroeger toen alles nog echter leek te zijn maar mode daarom zeker niet minder verleidelijk en geraffineerd bleek te zijn. Bij le freddie gaan ze voor collecties met een uitgesproken en herkenbare stijl. Denk aan hoge kraagjes, prairiejurken, bloemenprints en dat alles overgoten met een eighties sausje. Opmerkelijk: alle items zijn minstens 25 jaar oud én hand-picked. www.lefreddie.com

Lees ook

Aanbevolen voor jou