Mode

Laurence D'Ari combineert Antwerps design met Italiaanse makelij

Laurence Bourguignon (39) is een jonge, getalenteerde ondernemer en mama van een tweeling van bijna 9 jaar. Haar creativiteit heeft ze met de paplepel meegekregen, beide ouders waren gepassioneerde ondernemers in de groothandel en creatie van meubelstoffen en gordijnen. Na negen jaar in het familiebedrijf, besloot de Antwerpse haar eigen vleugels uit te slaan en startte ze haar zonnebrillenlabel LAURENCE D’ARI op.
Reading time 3 minutes

Wat is je ochtendritueel?
 
“Ik sta samen met mijn kinderen op en begin mijn dag telkens met een warme-ijskoude douche om wakker te worden. Daarna maak ik een heerlijke kan warm water met citroen en verse gember. Dit drink ik de hele dag door, een echte boost voor mijn lichaam en geest. Eens de kids weg zijn, vlieg ik er in.”
 
Hoe ziet een dag in je leven eruit?
 
“Geen enkele dag ziet er hetzelfde uit en het hangt natuurlijk ook van de periode van het jaar af. Dagelijkse taken zoals service, communicatie en facturatie, stock management, en het inpakken en versturen van de brillen naar klanten zijn natuurlijk een constante. Daarnaast zijn er ook leukere periodes waarin ik nieuwe brillen bedenk en ontwerp samen met mijn technische designer, het imago van het merk verder uitwerk, fotoshoots organiseer, etc. Maar die afwisseling maakt het net boeiend.”
 

1600159490611150 2020 laurence dari authentic  desert 1

Waar haal je inspiratie? Volg je de trends?
 
“Mijn uitgangsprincipe is dat een mooie bril charismatisch en tegelijk tijdloos moet zijn. Daarom zijn trends voor mij niet echt van belang. Een bril van LAURENCE D’ARI mag binnen 5 jaar niet passé zijn. Ik laat me graag inspireren door vintage brillen van de jaren 60-70-80, die ik op hun beurt geheel anders durf interpreteren en een moderne make-over geef. Tijdens het creatieproces laat ik me vooral leiden door mijn gevoel. Mijn ontwerpen zullen nooit een kopie zijn van een bestaand model, ze hebben altijd nét die speciale twist, en dat maakt ze zo uniek.”
 
Wie is /was je grote voorbeeld?
 
“Heel eerlijk, ik heb niet meteen een voorbeeld, maar personen die de wereld of objecten anders durven bekijken en daardoor vernieuwend zijn, vind ik heel cool. Zo introduceerde Coco Chanel destijds bijvoorbeeld de ‘broek voor vrouwen’. Zoiets vind ik echt geweldig. Il faut le faire. Haar zou ik dus wel eens durven citeren.”

1600159495690485 2020 laurence dari 0w2a3959 ambitious havana match

Wie zou je graag met een ontwerp van je willen zien?
 
“Ik vind het fantastisch wanneer ik iemand kruis op straat die één van mijn brillen draagt. Wat een heerlijk gevoel. Als ik echt mag dromen, zou ik Anna Wintour noemen -zij mag me altijd eens bellen! Ook Iris Apfel, het 98-jarige mode-icoon, mag zeker eens een bril van me proberen.”
 
Wat is de volgende stap voor LAURENCE D’ARI?
 
“Ik wil vooral verder blijven werken zoals ik momenteel bezig ben. Ik heb voor een nichemarkt gekozen, waarin ik vaak opboks tegen grote spelers. Als klein merk is dat niet altijd even vanzelfsprekend, maar ik blijf mijn dromen volgen en zou op termijn graag modellen voor mannen ontwerpen.”  
 
Heb je nog een tip voor jonge ondernemers?
 
“Doe vooral je ding en focus op iets waarin je sterk bent. Ik vind het zelf enorm belangrijk om mijn passie te volgen en te creëren met liefde. Zonder uiteraard het commerciële aspect uit het oog te verliezen.”

 

www.laurencedari.com

1600159501519297 2020 laurence dari 0w2a4770 mix 3

Lees ook

Aanbevolen voor jou