Mode

Lady Gaga en Kylie Jenner schitteren in creatie Antwerpse modestudente

Lady Gaga draagt op haar nieuwe Instagramfoto een opvallende jas van ontwerpster Florentina Leitner, die aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen studeerde. En dat is niet de eerste celeb die in Florentina's ontwerp verscheen: Kylie Jenner poseerde eerder in een van haar catsuits.
Reading time 2 minutes
© @florentinalight

Dat Lady Gaga fan is van Antwerpse mode, is geen onbekendheid. Ze droeg eerder al jong Antwerps talent, zoals een ring van Dries Criel en een jas van Casper Werner. Dit keer besloot ze te pronken op Instagram met een creatie van de hand van de Oostenrijkse Florentina Leitner (24), die juni vorig jaar afstudeerde aan de Antwerpse Modeacademie. Florentina werkte na haar afstuden even voor Dries Van Noten, waarna ze besliste haar eigen label, ‘Florentina Leitner’, op te richten.

De zwart-roze jas in nepbont is gemaakt in het kader van Dressed by antwerp, een project in samenwerking met Stad Antwerpen dat tijdens de eerste lockdown is gestart. Daarbij kregen negen masterstudenten van de Antwerpse mode-academie een voorproefje van hoe het is om te werken als stylist van een celebrity. “Ik ben in dezelfde stijl gebleven als mijn eigen afstudeercollectie, maar heb wel het een en ander aangepast zodat het meer Lady Gaga’s stijl zou zijn. Zo gebruikte ik bijvoorbeeld een feller roze. Het pronkstuk is de jas in nepbont. Ik was zeker dat Gaga er geweldig in zou uitzien", zegt Leitner.

Kylie Jenner’s 226 miljoen volgers konden haar ook al in een catsuit van het merk zien, nadat Kylie's styliste de studente ontdekte op Instagram. Florentina's ontwerp viel in de smaak, want ze werkt momenteel aan custom made stuks voor haar en haar dochtertje.

Lees ook

Aanbevolen voor jou