Mode

Labels die lief zijn voor dieren

November staat in teken van de World Vegan Day. Deze merken zijn al vegan sinds dag één!
Reading time 2 minutes
Shrimps faux fur mantel

In 1994 kondigde de Vegan Society de eerste november aan als World Vegan Day om awareness te creëren rond de veganistische cultuur. Veganisten zijn mensen die een zo plantaardig mogelijke levensstijl nastreven, met respect voor natuur en dieren. Ze geven niet alleen voorkeur aan een plant based dieet, maar kiezen vaak ook voor animal free mode. Op welk vlak kan mode diervriendelijk zijn, denk je dan? Merken die geen leder en bont gebruiken, of zelfs wol afkomstig van dieren. En zo zijn er meer dan je denkt! Ter ere van World Vegan Day selecteren we de mooiste veganistische merken. Mode die animal free is, zonder in te boeten aan stijl. 

Stella McCartney

Stella McCartney

Het Britse merk Stella McCartney, één van de pioniers van veganistische merken in de high fashion-wereld, bant sinds het prille begin alle leder en bont uit haar collecties. De ontwerpster heeft de veganistische levensstijl overgeërfd van haar moeder Linda McCartney (vrouw van ex-beatle Paul McCartney) en als uitgangspunt voor haar label genomen. Het bewijs dat een designer tas ook mooi kan zijn in vegan leder!

Nanushka

Nanushka

De Hongaarse Sandra Sandor richtte in 2006 haar merk Nanushka op. Sindsdien heeft ze altijd de voorkeur gegeven aan veganistisch leer. Nanushka is razend populair bij influencers en fashion editors, zo blijkt uit de talloze street style kiekjes op Instagram. 

Shrimps tas

Shrimps

Het Britse merk Shrimps maakte naam met kleurrijke bontjassen en beaded bags, de it-bag van afgelopen zomer. Sinds de lancering in 2013 behoort het merk tot het lijstje van diervriendelijke, veganistische mode. Vooral de nepbonten jassen staan hoog op het lijstje van modeliefhebbers.

Veja sneakers

Veja

Veja is een koploper op vlak van diervriendelijke en duurzame mode. Het Franse merk streeft een zo duurzaam en veganistisch business model na met zijn retro sneakers. De typische Veja sneaker is volledig vegan: van vegan leder tot zelfs een biologisch - en afbreekbaar - rubberen zool.

Lees ook

Aanbevolen voor jou