Mode

Labellov & Essentiel Antwerp trekken op Vintage Voyage doorheen België

Na een succesvolle eerste editie, trekt de Vintage Voyage van Labellov en Essentiel Antwerp er terug op uit.
Reading time 6 minutes
© Labellov

Het Belgische modelabel Essentiel Antwerp nodigt preloved designer webshop Labellov.com opnieuw uit in haar boetieks voor een vintage pop-up shop waar je de mooiste tweedehands designer handtassen terugvinden van merken als Chanel, Delvaux, Louis Vuitton en Gucci. Je kan bovendien ook in de pop-up terecht om je eigen designer handtassen binnen te brengen voor verkoop. Het team van Labellov experts controleert de stuks op authenticiteit en ontfermt zich over het verkoopproces. In return krijg jij opnieuw budget om te spenderen aan nieuwe items! Een duurzame oplossing waarbij je once loved items een nieuw leven kan geven. Inge Onsea van Essentiel Antwerp en Birgit de Jager van Labellov willen op deze manier de circulaire beweging in de mode industrie promoten, op een manier die zowel mode- als milieubewust is.

1582800963900764 unnamed 15
Birgit de Jager (links) en Inge Onsea (rechts)

Waarom deze samenwerking? 
Inge Onsea: “De keuze om met Labellov samen te werken is vanzelfsprekend; twee dynamische, Antwerpse bedrijven die samen de handen in elkaar slaan. Zelf ben ik ook altijd fan geweest van vintage. De combinatie van oude schatten en nieuwe on-trend items maken je outfit uniek en persoonlijk. Het is deze mix en match die het interessant maakt.

Hoe hebben jullie elkaar leren kennen?
Birgit: “We hebben elkaar leren kennen op de middelbare school en hadden een instant klik. De rest is geschiedenis! Sindsdien is onze vriendschap niets veranderd en zijn we nog steeds even close.”

Wat is jullie leukste herinnering samen?
Birgit: “Vorig jaar zijn we samen met onze kinderen, die ondertussen echte teenagers zijn, op vakantie geweest naar Saint-Tropez. Dat was een reis vol leuke herinneringen en zeer interessante gesprekken om het zo te zeggen. (lacht)”
 
Welk kledingstuk zouden jullie wel eens van elkaar willen lenen?
Birgit: “De felroze jumpsuit van de zomercollectie van Essentiel Antwerp zou ik enorm graag eens willen lenen. Een dosis power in een pak!”
Inge: “Ik wil al Birgit haar handtassen! Pretty please?

1582801033464194 essentiel labellov 15

Welk item moet elke vrouw in haar kast hebben?
Birgit: “Voor mij zijn mooie lingerie en een paar killer heels een absolute must voor elke vrouw. Dat is de basis en het geheim van elke goede look! (lacht)”
Inge: “Een mannelijke blazer, boyfriend jeans met de perfecte fit en een goede lippenstift zijn alle 3 onmisbaar in mijn kast.”
 
Tips om het leven van je designer items te verlengen?
Birgit: “Wanneer het over lederwaren gaat is het belangrijk dat je ze goed insmeert. Leder is zoals je huid, het moet goed gevoed worden. Smeer dus regelmatig je tassen of schoenen in met een ledercreme. Daarnaast is the key: vul alle accessoires op wanneer je ze niet gebruikt.” 

Wat staat er momenteel op jullie wishlist?
Birgit: “Een Fendi baguette staat momenteel hoog op mijn wishlist. Ze was al iconisch na haar verschijning in Sex and the City, en ik ben helemaal fan van Fendi’s nieuwe uitgave. Ik wacht op de dag dat ik de ideale baguette tegenkom! Daarnaast staat een digitale detox hoog op mijn wishlist. Klanten kunnen ons constant bereiken via social media, whatsapp etc. Mijn telefoon staat dus nooit stil.. ”
Inge: “Alle juwelen van het Franse modehuis Louis Vuitton staan op mijn wishlist. Maar zeker de oorbellen. Het is jammer dat ik maar 2 oren heb en er al 6 piercings inzitten, anders zou ik al mijn oorbellen tegelijkertijd kunnen dragen! (lacht).”

1582802215381991 essentiel labellov 22

Wat is het must-have item van dit seizoen?
Birgit: “Size doesn’t matter dit seizoen, hoe kleiner je accessoires hoe beter. Mini tasjes zijn niet alleen hot en happening, ze zijn ook nog eens super schattig. Denk maar aan een iconische Louis Vuitton pochette, de Jacquemus tassen en mini versies van grote it-bags zoals de Hermès Kelly.”
Inge: “De mannelijke blazer met brede schouders is altijd een must-have, maar dit seizoen mag hij echt niet ontbreken. Mijn motto is: the broader the better!

Wat is volgens jullie de toekomst van de modesector?
Birgit: ”In de toekomst gaat het leven van kleding en accessoires verlengd worden door de grote opkomst van de resell markt. De resell markt is aan het boomen en dat merken we ook in de modesector. Grote merken zoals Stella McCartney en Burberry stappen mee op de recycle route! We gaan meer en meer investeren in stukken die een tweede leven kunnen krijgen.”
 
Wat inspireert jullie?
Birgit: “Ik haal vooral inspiratie uit het jonge en dynamische team rondom mij bij Labellov, en uit de zin om te ondernemen. De combinatie van mijn passie voor het vak en het jong geweld in mijn team zorgen ervoor dat ik elke dag met een glimlach ga werken! Of toch bijna (knipoog)”
Inge: “Alles inspireert me. Ik kan inspiratie putten uit een reis, zowel na een verre bestemming als een strandvakantie of city trip, maar ook een kunstwerk, film of persoon kunnen inspirerend werken. Inspiratie kan je altijd en overal vinden en dat drijft me. Mijn leven is chaotisch, ik hou ervan om veel te doen, veel mensen te zien, nieuwe dingen te ontdekken en dat werkt inspirerend."

1582801678908442 essentiel labellov 7

VINTAGE VOYAGE DESTINATIONS

Hasselt

5-7 Maart
Aldestraat 29, 3500 Hasselt
10:00 - 18:00

Gent

12-14 Maart
Henegouwenstraat 2, 9000 Gent
10:00 - 18:30

Ukkel

26-28 Maart
Waterloosesteenweg 950A, 1180 Ukkel
10:00 - 18:30

Leuven

23-25 April
Bondgenotenlaan 9, 3000 Leuven
10:00 - 18:30

1582802126909548 essentiel labellov 101582802222997328 essentiel labellov 1

Lees ook

Aanbevolen voor jou