Mode

La Cambre: waarom je de show dit jaar écht niet mag missen

Op 31 mei en 1 juni vindt de eindejaarshow van de modestudenten van La Cambre-Mode[s] plaats in KANAL.
Reading time 2 minutes
© Pierre Debusschere

Van Olivier Theyskens en Anthony Vaccarello (Yves Saint Laurent) tot Marine Serre (LVMH Prize 2017), La Cambre-Mode[s] staat bekend voor het herbergen van talent. En dit jaar is dat ongetwijfeld niet anders. Op 31 mei en 1 juni stellen de studenten opnieuw hun collecties voor op de eindejaarsshow. Dit defilé vormt zowel voor de studenten als voor hun professoren hét ultieme moment van de waarheid.

Het bloed, het zweet en de tranen van het voorbije jaar vertalen zich in een wervelend spektakel. De puzzelstukjes vallen in elkaar en de studenten worden op deze avonden even in de welverdiende schijnwerpers gezet. Dit kleurrijk schouwspel, van het defilé tot een grote collectieve tentoonstelling tijdens de laatste twee weken van juni, vindt plaats in Kanal Centre Pompidou, dat in 2019 uitzonderlijk het toneel wordt waar de afstudeerjury’s van La Cambre hun oordeel zullen vellen.

La Cambre-Mode[s] werd in 1986 opgericht als de afdeling modeontwerp en stylisme van de Nationale hogeschool voor visuele kunsten La Cambre. De in Brussel gebaseerde Kunst- en Designschool werd opgericht in 1927 door de beroemde architect en kunstenaar Henri van de Velde. De school biedt een uitgebreid aanbod studierichtingen op masters niveau, gaande van tekenen, schilderen en beeldhouwen tot fotografie, animatie, scenografie, grafisch design en communicatie, keramiek, interieurdesign, textiel- en modeontwerp, boekbinden, restauratie en bewaren van kunstwerken.

SHOW 19 — La Cambre Mode[s], 31 mei en 1 juni 2019 vanaf 20u in KANAL Centre Pompidou, Akenkaai, 1000 Brussel.

Lees ook

Aanbevolen voor jou