Mode

Kanye West lanceert sneakers gemaakt van algen

Kanye schat de toekomst groenkleurig in. In 2020 lanceert hij met zijn label Yeezy de eerste sneaker ooit, volledig van planten gemaakt.
Reading time 2 minutes
Instagram @yeezymafia

Tijdens de Fast Company Innovation Festival kondigde Kanye bijzonder innovatieve plannen met Yeezy aan. In 2020 is hij van plan om de Yeezy Foam Runners te lanceren, een sportschoen die een beetje weg heeft van de welbekende Croc’s, maar dan in de signature style van Yeezy en Adidas, het overkoepelende merk van Kanye’s label. 

Wat er zo speciaal is aan dit model? Zoals Kanye het zegt: “We zullen weer aan landbouw doen, meer nog, we gaan van zaadjes een schoen maken.” De Yeezy Foam Runners zouden volledig gemaakt zijn uit zaadjes afkomstig van planten. De plant in kwestie, een algensoort, zou schuim kunnen afgeven die vervolgens tot een paar sneakers gemodelleerd kan worden. Dit duurzaam initiatief zou bijdragen tot de bescherming van de waterwegen (die dienen als drinkwater voor mensen en dieren) en voorkomt dat fossiele brandstoffen vrijkomen zoals bij de traditionele productie van schuim dat bestemd is voor sportschoenen.

Kanye zou al starten met het plan om de productie van zijn label te verhuizen naar Wyoming, waar ook het hoofdkantoor van Yeezy gevestigd zou worden. Op een ranch van ruim 4000 hectare komt een boerderij met eigen hydrocultuur, volgens West. 

Tijdens het congres deelde Steven Smith, dè sneaker ontwerper die in het verleden al met de grootste merken heeft samengewerkt en trouwens ook de man is achter New Balance en de Reebok Instapump Fury’s, dat dit slechts het begin is van een groene toekomst die hij voor ogen heeft met Kanye West. Ook op vlak van huidige ontwikkelingen liet Kanye weten dat ze alternatieven zoeken voor schadelijke kleurstoffen en dat een deel van de schoenen in Atlanta geproduceerd worden in plaats van lageloonlanden.

Lees ook

Aanbevolen voor jou