Mode

Kaftans: de mooiste ecologische kaftans zijn van dit Belgisch merk

Kaftans zijn makkelijk te dragen en licht om te vervoeren: ideaal voor de Cannes-look op onze zonvakantie. Deze luchtige, wijde en van ademende kaftans zijn van het Belgische merk NOUS.
Reading time 3 minutes
© NOUS

Of je nu voor de modest look wil gaan, modern of hippie, de kaftan kan op allerlei manieren worden gestyled. Met een leren tas of juist een rotan variant, met grote oorbellen, en wat dacht je van de schoenentrend waar momenteel online volop naar wordt gezocht? Ideaal voor de vakantie waarbij we een beperkt aantal outfits in onze koffer kunnen stoppen, maar toch met verschillende looks voor de dag willen komen.

De kostbare stoffen en de frisse kleuren die we in de collectie 2020 zien van het Belgische merk NOUS, is precies waar we het over hebben. Met een voorliefde voor kwalitatieve stoffen en authentieke ambacht waren de Belgische ondernemers Geoffrey Gillon en Lore Heyman in 2015 meteen overtuigd door een Indiase fabrikant tijdens een inspirerende trip in India.

De twee besloten om iets te doen met de oude technieken van verven, weven en borduren waaraan ze werden voorgesteld. Shibori is bijvoorbeeld een verftechniek die regelmatig gehanteerd wordt bij het maken van de collecties. Hierbij wordt de stof gevouwen, afgebonden of vastgenaaid om bepaalde delen voor de kleurstof onbereikbaar te houden. Door bepaalde delen van de stof te ‘blokkeren’ voor de kleurstof, kan men bijzondere kleur- en patrooneffecten bereiken. Bijgevolg: de items zijn uniek en nooit 100% hetzelfde.

1592925050030478 nous
© NOUS

Met het oog op een productie-uitbreiding naar de hele wereld, produceert NOUS momenteel het merendeel in Indië. Het label werkt er samen met kleine ateliers waar de socio-economische condities gerespecteerd worden door een eerlijke en duurzame productie. Ze hechten veel belang aan zowel de omstandigheden waarin de kleding gemaakt wordt als aan de personen die de kleding dragen.

1592925053584103 nous1
© NOUS

De SS20 collectie van NOUS bestaat uit 32 stuks die gaan van blouses tot T-shirts, broeken, jurken en meer. De collectie is een prachtig samenspel van originele materialen, kleuren en prints. Enkel kostbare stoffen zoals habotai zijde, linen, viscose en katoenzijde komen in verschillende kleuren aan bod. Door frisse, felle kleuren als geel, roze, groen en blauw te combineren met dusty kleuren als nude, roest en grijze, ontstaat er een bepaalde intensiteit die de stuks extra karakter geven. De donkere kleuren indigo, charcoal en zwart verzekeren een continuïteit voor eerdere én komende collecties. En dankzij de shibori-technieken zijn het echte one of a kind items. Je hoeft dus niet bang te zijn om in identieke outfit te verschijnen op het strand van Ibiza of Mykonos als je reisgenoot.

Wie in België een stuk wil scoren, gaat naar Princess in Antwerpen, Exception in Brussel, Twiggy in Gent of V&V in Bonheiden. Prijzen variëren tussen de 250 en 400 euro.

Lees ook

Aanbevolen voor jou