Mode

Jacquemus's lente-zomercollectie 2021 show in idyllische graanvelden

Tussen de mysterieuze graanvelden presenteerde Jacquemus de lente-zomercollectie 2021 op een plek die hem erg geliefd is: de Provence. De tinten in de collectie kwamen zoals gewoonlijk perfect overeen met het landschap.
Reading time 2 minutes
© Jacquemus

Een nieuwe collectie presenteren in tijden van social distancing? Jacquemus deed het en koos voor een live show  van de lente-zomercollectie 2021 in de aanwezigheid van een select groepje van honderd mensen tussen de graanvelden van de Provence in Frankrijk. In 2019 nam Simon Porte Jacquemus het hele gezelschap ook mee naar deze bijzondere plek, en toonde er zijn collectie op een paarse loper tussen de lavendelvelden. De lucky few gasten van dit jaar konden er op veilige afstand met een picknickmand de show bewonderen, net als de 2,4 miljoen volgers op social media.

Samen met Balmain was dit een van de weinige live shows tijdens de couture- en mannenmodeweken in Frankrijk. De meeste modehuizen kozen in de plaats voor virtuele presentaties of lanceerden een kortfilm, zoals Dior en Louis Vuitton.

L'Amour

De show waarin de mannen- en vrouwencollectie samen getoond werden, kreeg de titel L’Amour. In deze turbulente tijden veroorzaakt door de pandemie, willen we wegdromen en vluchten naar de natuur, om daar te ervaren waar het uiteindelijk om draait: de liefde. Het romantische verlangen naar de zon liep als een rode draad door de collectie heen. Aanwezigen werden zelfs getrakteerd op golden hour toen de modellen op slippers en sandalen tussen het idyllische graanveld liepen, op weg naar een dromerige voorjaarspicknick.

Linnen items als shorts, oversized blazers en hemden domineren in de collectie. Kleuren als mintgroen, zachtgeel en gebroken wit beloven volgens Jacquemus tevens de teinten voor de zomer van 2021 te worden. Overigens net als de slipdress, die volop gezien werd. Schouderbandjes en straps rond de waist zorgden in de collectie voor een poëtische touch. Alles viel in de collectie samen: het landschap, de tinten uit de collectie, de dromerige items en de picknickmanden. Dit is zonder twijfel weer een bijzonder moment in de modegeschiedenis.

Lees ook

Aanbevolen voor jou