Mode

Jacquemus geeft een gratis online modecursus

Op 30 maart 2020 start modeschool IFM in Parijs zijn online modecursus. Jouw kans om volledig gratis les te volgen bij Jacquemus, Paul Smith of Chanel's CEO.
Reading time 2 minutes
Jacquemus

Binnenkort worden we allemaal autodidacten. De quarantaine sluit talloze bedrijven en scholen, maar opent ook deuren van nieuwe projecten. Zoals de Franse modeschool Institut Français de la Mode (IFM) in Parijs bijvoorbeeld, die vanavond start met een online cursus van mode. Modeliefhebbers en professionals kunnen vanaf vandaag, 30 maart 2020, de lessen volledig gratis en online vanuit hun luie zetel volgen, en dat vier weken lang.

Het IFM staat bekend als één van de meest gerenommeerde modescholen in Parijs van hoger onderwijs gespecialiseerd in textiel, mode, luxe en design. Voor het eerst biedt de modeschool een gratis online cursus aan, genaamd ’Understanding Fashion: From Business to Culture’. 

De cursus wordt gegeven door IFM-professor Benjamin Simmenauer, die de lessen online beschikbaar maakte dankzij de massale belangstelling van de eerste editie in 2019. Dankzij de inzichten en exclusief lesmateriaal van experts zoals Simon Porte, ontwerper en oprichter van Jacquemus, ontwerper Paul Smith en CEO’s van Chanel, YSL en Hermès, worden studenten ondergedompeld in de mode als industrie. Nog een geheugensteuntje nodig van de laatste collectie die Simon Porte de catwalk van Jacquemus op stuurde? Hier vind je een terugblik.

1585591622677753 campus austerlitz
IFM Paris

Uiteenlopende thema’s komen aan bod zoals mode in het kader van zijn Zeitgeist, media, literatuur, trendanalyse, gender en identiteit, de studie van silhouetten alsook het maatschappelijke karakter van mode weerspiegeld in culturen, subculturen en sociale klassen. Kortom, een holistisch overzicht en de belangrijkste succesfactoren van de industrie.

Wie kan deze cursus nu volgen? Of je nu een marketing student bent die zich wil verdiepen in de mode, of een ervaren professional uit de modesector, de cursus is voor iedereen die zijn kennis wil bijschaven. Via deze website van Future Learn kan je je gratis inschrijven.

Schrijf je hier gratis in.

1585591628100362 ee
Jacquemus

Lees ook

Aanbevolen voor jou