Mode

Interview: Emma Gelaude over authenthieke luxe

Emma Gelaude houdt van fraaie dingen, maar evengoed mooie ervaringen. De rode draad in haar leven is niet zozeer luxe, maar dan wel authenticiteit. Luxe is met andere woorden een manier van leven.
Reading time 3 minutes
© Lana de Doncker

“Vroeger associeerde je luxe vooral met dure items voor de happy few, maar vandaag is het begrip veel ruimer en dat is een positieve evolutie”, meent Emma. “Exclusiviteit en kwaliteit blijven belangrijke parameters, maar het feit dat iets uniek is, is dat evenzeer”, vertelt ze verder. Al beperkt Emma zich niet tot materiële zaken. Zo definieert ze authentieke relaties evenals tijd maken voor anderen en jezelf ook als luxe. Kort samengevat is luxe wat begeerlijk is en dat is voor iedereen anders. Wat luxe voor haar betekent, waar ze naar uitkijkt en wat ze koestert, lees je hier.

Uniek

“Sinds kort woon ik in een brutalistisch ontwerp van Juliaan Lampens. Het huis is aards en helemaal van beton en dus alles behalve elitair, maar door zijn unieke karakter is het voor mij een luxe om hier te leven.”

Onvergetelijk

“Een paar jaar geleden ben ik in de Malediven gaan duiken. Wat mij vooral is bijgebleven is de overweldigende confrontatie met de natuur, het was een luxe om die van zo dichtbij te mogen beleven. Ik heb ook ooit Karl Lagerfeld ontmoet in Parijs, met de Orient-Express gereisd… Al mijn reizen, zoals de vierdaagse trip naar New York met mijn zus of onze familievakanties in Italië, zijn super bijzondere ervaringen.”

In controle

“Elke maandag ga ik sporten met een personal trainer. Mijn lijf voelen ervaar ik als een luxe, net zoals de tijd die ik mezelf dan gun; ik eis controle op en dat doet deugd. De kers op taart is uiteraard dat mijn work-out helemaal op maat is opgesteld.”

1578915624259193 emmagelaude 54513036 152274909121652 7862799205292369635 n
© Emma Gelaude

Sereen

“Met partner van vijftien jaar en ik begrijpen en voelen elkaar aan zonder dat daar per se woorden aan te pas moeten komen. Ik hoef met niet te verantwoorden, ik kan me de luxe veroorloven om gewoon helemaal mezelf zijn.”

Zen

“Mijn tijd op de yogamat is ook een luxe, omdat ik mijzelf dan toelaat een moment te kiezen voor mezelf. Ik doe aan ta-in yoga, zowel in groep als op mijn eentje thuis. Het is een meditatieve vorm van yoga die de focus legt op ademhaling en innerlijke rust.”

Vrij

“Tijdens een road trip van het noorden tot aan de hiel van Italië voelde ik me ongelooflijk vrij en daar heb ik enorm van genoten. Naast de architecturale parels waren er ook iconische luxehotels op ons parcours, maar het is de ervaring in haar geheel die me bijblijft.”

Vintage

“Mijn vintage Chanel-jasjes zijn dan eerder een materiële luxe. Enerzijds zijn ze uniek en omdat ik ze stuk voor stuk tweedehands gekocht heb, stonden er geen zware financiële opofferingen tegenover. En ik haal er nog altijd even veel plezier uit!”

Je kan Emma's leven volgen op haar Instagram-account

1578915635693704 emmagelaude 73124921 584473278971429 2495606626082432462 n
© Emma Gelaude

Lees ook

Aanbevolen voor jou