Mode

Illy goes fashion op ITS Triëst 2019

Illy kiest vanavond de winnaar van de ITS Fashion @ Work by illy Award. Die award maakt onderdeel uit van ITS. Dat staat voor International Talent Support, een gerenommeerd evenement (in het Italiaanse Triëst) dat jaarlijks wereldwijd op zoek gaat naar de grootste talenten in mode, accessoires en juwelen. Voor de editie 2019 waren er 18.000 inzendingen. Daaruit werden 580 finalisten uit 59 landen geselecteerd.
Reading time 2 minutes

Wie dacht dat Illy enkel een voortreffelijk Italiaans koffiemerk was, heeft het mis. Als sinds jaar en dag wagen de Italiaanse koffiemakers zich aan multidisciplinaire samenwerkingen waarbij de ze de grenzen van het koffiemaken ruimschoots overschrijden. Dat doen ze ook dit jaar weer door te partneren met ITS. Dat staat voor International Talent Support, een gerenommeerde international competitie voor jonge talenten in modevormgeving in Triëst, die een venster op nieuwe trends opent. De wedstrijd, opgericht in 2002 door Barbara Franchin, is een belangrijk platform geworden voor het herkennen van nieuwe creatieve synergieeën door een unieke kans te bieden om contact te leggen met de meest prestigieuze internationale bedrijven.

 

 

Het partnerschap met International Talent Support  is ontstaan ​​uit de gedeelde passie van illy en ITS voor het bevorderen en ondersteunen van de creativiteit van jonge talenten. Het project bereikt vanavond (12/07) zijn hoogtepunt met veel prominente figuren uit de internationale modewereld die naar Triëst afzakken. illycaffè ondersteunt het evenement met de "ITS Fashion @ Work by illy Award", een prijs die 10 finalisten uitnodigt, zorgvuldig geselecteerd door illycaffè Artistiek Directeur Carlo Bach, om een ​​creatieve en modieuze heruitvinding van het schort van baristaschort te bedenken. De inzendingen zijn alvast even eclectisch dan dat ze bijzonder zijn.  Dat gaat van minimalistisch tot barok, van technologisch tot traditioneel en van elegant tot sportief. Beschouw als het een soort van creatief proces waarbij een dagdagelijks gebruiksitem plots wordt omgezet in een designobject. Tijdens het evenement vanavond (12/06) zullen de 10 finalisten hun prototypes tonen en zal slechts één winnaar worden geselecteerd, die een prijs van 10.000 euro zal ontvangen.

Lees ook

Aanbevolen voor jou