Mode

Iconische bootschoen krijgt makeover van Antwerps label

Sebago en VIER ANTWERP fuseren heritage en streetwear met een limited edition capsule collectie.
Reading time 3 minutes

Wie kent hem niet, de bootschoen of dockside. Zeker dit jaar kan je er niet om heen, want deze androgyne klassieker maakt een comeback deze zomer. De All-American bootschoenpionier Sebago bracht zijn eerste paar schoenen uit in 1946 en groeide uit tot een hype nadat het in prestigieuze universiteiten en colleges deel werd van het officieuze uniform.

Dit voorjaar lanceert Sebago een streetwear capsulecollectie met de Antwerpse cultboetiek VIER. Het premium schoenenmerk neemt het Belgische streetwearicoon VIER in de arm voor een limited edition capsulecollectie die een virtuoze, edgy synergie laat clashen tussen beide werelden.

VIER wist het in een mum van tijd te schoppen tot de favoriete shop van hedendaagse visionairs als Raf Simons en Kendrick Lamar. De Antwerpse boetiek is gerenommeerd om zijn cherry-picked mix van skatewear en designer brands en kwam zo ook in het vizier van Sebago.

1579608427921678 sebago vier citysides dan cheetah 240.00 euros 4
Sebago x VIER Citysides

De capsulecollectie bestaat uit twee emblematische klassiekers uit Sebago's gamma die een facelift kregen volgens het Hypebeast-tijdperk. De high-end loafer, beter bekend als Citysides, krijgt een makeover van koeienleer met een cheetapatroon. Eveneens worden een urban paar lage bottines, bekend als Campsides, voorzien van een gedurfd zebrapatroon. Twee excentrieke prints van zebra en cheeta geven de instappers een edgy look. Wie ooit al eens binnenstapte bij het menswear walhalla in de iconische Kammenstraat, herkent onmiddellijk de knipogen naar de met dierenprints bekleedde muren. Deze exclusieve collectie beslaat VIERs signature logo, gedomineerd door felrood, op de zijkant van de instappers. Zo slagen Sebago en VIER erin een capsulecollectie te verbeelden die, zonder in te boeten aan eigenheid, een brug slaat tussen twee unieke beeldtalen en designcodes.
 

1580119401732588 sebago vier campsides ranger zebra 240.00 euros 4
Sebago x VIER Campsides

VIER is het idiosyncratische geesteskind van Bob Follens en Giancarlo Angeletti. De twee openden in 2010 hun skateshop in het Antwerpse Sint-Andries, oftewel het vierde district, dat al snel uitgroeide tot dé one-stop destination voor rabiate liefhebbers van exclusieve, nergens anders te vinden streetwear. Dankzij hun slimme selectie van high-end designers en niche skatewear brands kan VIER rekenen op endorsements van hedendaagse cultuurpauzen als Raf Simons en Kendrick Lamar. Meer info via vierantwerp.com.

1580119358239212 unnamed 2

Sebago x VIER is vanaf 23 januari 2020 in gelimiteerde oplage beschikbaar bij VIER in de Antwerpse Kammenstraat 66 en via vierantwerp.com. (Prijs: 240 euro)

Lees ook

Aanbevolen voor jou