Mode

Hoe maak je een succes van je lenteschoonmaak?

Omdat in de mode alles steeds terugkeert, gidst L’Officiel je door de lenteschoonmaak van je garderobe: een taak die om enig doorzettingsvermogen vraagt, maar uiteindelijk veel voldoening brengt. Want waarom consumeren als je ook kunt upcycleren?
Reading time 2 minutes

RECYCLEREN

Richting het ouderlijk huis, waar veel schatten al menig jaar op je wachten. Zoals een “bleach” T-shirt uit de Spice Girls-jaren dat dit voorjaar door Paco Rabanne en Stella McCartney onder handen werd genomen. Iets verder tussen de bergen kleren en naftaline verdient ook het “baja” jasje uit Kathmandu dat een altermondialist familielid ooit terugbracht een tweede kans. In een heel ander genre, je oude duikpak dat je als ondertrui draagt of als legging à la Kim K. Een knipoog naar je zwembrevetten van weleer.

ARCHIVEREN

Crocs! Dé schoen van afgelopen zomer - dank je wel Demna - zet je voorlopig opzij tot een volgende normcore golf de plastic sloef rehabiliteert. De slipper met sok van Ousmane Dembélé krijgt wel nog enkele maanden uitstel. Verder verliest de capri broek à la Brigitte Bardot terrein ten voordele van de bermuda... en het strakke fietsbroekje, de enige aanval op de goede smaak die dit seizoen de moeite waard is.

UPCYCLEREN

Denk zon, zee en strand... De gehaakte jurk van Jacquemus keert terug in een kanten versie met hoog vintage gehalte zoals je die op een leuke rommelmarkt treft. Qua accessoires kan je twee kanten op: het retro netzakje van de “socialites” of een futuristische al dan niet geconnecteerde zonnebril zoals bij Prada. Met andere woorden rurbanisme tegenover scifi, maar niemand zegt dat je moet kiezen.

Lees ook

Aanbevolen voor jou