Mode

Hier scoor je de beste Black Friday deals

Black Friday is een Amerikaans fenomeen dat inmiddels hélemaal tot in Europa is overgewaaid. Gedurende één dag vliegen de wintercollecties de deur uit aan fikse kortingen. Hier lees je welke winkels meedoen aan dit festijn voor shopaholics.
Reading time 4 minutes
Tiffany Hsu - Getty

Volgende week vrijdag 29 november, is het zo ver: Black Friday. Het is de dag na Thanksgiving in Amerika en daarom zijn er in grote winkels monsteraanbiedingen, waarvoor mensen in rijen staan aan te schuiven. Dit principe van 'solden' op Black Friday is ondertussen helemaal overgewaaid tot bij ons. Zowel in fysieke winkels als online webshops zijn er kortingen en aanbiedingen, zelfs al tijdens de week vòòr Black Friday. Dus even ter inlichting: deze periode noemt men Cyber Week. De maandag na Black Friday, 2 december, heet Cyber Monday. Kwestie van goed geïnformeerd te zijn om je slag te slaan.

Hier zijn ze dan, de webshops met de beste deals voor een groot en klein budget.

Welke winkels doen mee aan Black Friday?

Tegenwoordig participeren alle grote ketens en bijna alle andere winkels ook. Op blackfridayexpert en promobutler vind je een overzicht van een groot deel van de winkels die deelnemen in België. 

De periode van Cyber Week en Black Friday is hét moment bij uitstek om net voor de feestdagen een grote slag te slaan op shopgebied. In grote winkelstraten zal het wemelen van de mensen, maar de deals zijn ook op de websites van toepassing. Je kan dus ook gewoon vanuit je zetel de allerbeste koopjes doen. Kijk zeker online naar je favoriete webshops en op websites van winkels. De kans is groot dat ze kortingen en speciale Black Friday-deals hebben op Black Friday zelf en tijdens Cyber Week.  Hier een klein overzicht van enkele winkels die sowieso meedoen:

- DE BIJENKORF: korting op Black Friday en gratis bezorging voor Privilege Members


- Net-A-Porter: verwacht fikse kortingen op Black Friday zelf op designer merken als Gucci, Saint Laurent, Nanushka
 

- ASOS: kortingen van 29 november tot 2 december (Cyber Monday). Nu is er ook al korting tot -40% om op te warmen voor Black Friday.
 

- THE MODIST: deze hippe webshop biedt kortingen tot -70% op zowel designer merken als Valentino en Burberry, maar ook opkomende labels zoals Ganni, Wandler, Sies Marjan, Cult Gaia en zoveel meer.
 

- NA-KD: kortingen tijdens Black Week (vanaf één week voor Black Friday).
 

- ZALANDO: op Zalando zijn er nu al zogenaamde 'cyber deals':  tot -70% op meer dan 80.000 verschillende items.
 

- SEEN ON HER: de Black Friday sale is ook hier nu al begonnen. Deze Britse webshop verkoopt prachtige dupes voor de Pouch handtas en andere it-bags.
 

ICI PARIS: op Black Friday zullen er grote deals zijn op hun website.
 

- DECIEM: het bedrijf achter het skincare cultmerk The Ordinary, geeft 23% korting op álle producten op hun website gedurende de hele maand november. 
 

- BEAUTY BAY: de sale van deze webshop met beauty-producten was vorig jaar één van de betere, met merken zoals Mario Badescu en St. Tropez. Hou zeker hun website in de gaten op en rond Black Friday, want ook dit jaar zou er weer een sale zijn van legendarische producten.
 

- MEDIA MARKT: zowel in de winkel als op de website zijn superdeals bij Media Markt tijdens en voor Black Friday.
 

Voor meer informatie, ga naar de websites van je favoriete winkels voor meer informatie over hun Black Friday-deals.

Lees ook

Aanbevolen voor jou