Mode

De Valentino Daydream show in Beijing die ons tussen droom en realiteit gevangen houdt

Pat McGrath creëert een oogverblindende make-uplook voor de Valentino Daydream-show waarbij de Haute Couture collectie gepresenteerd wordt in Beijing.
Reading time 2 minutes

De Valentino Haute Couture-show die plaats vond in Beijing, werd met veel 'wows' ontvangen. Pierpaolo Piccioli verstomde vriend en vijand met een reeks magische jurken die ergens tussen droom en realiteit zweven. Geen look is compleet zonder make-up. Pat McGrath, internationaal key make-up artist, tilt deze droom van Valentino net iets hoger dankzij een oogverblindende, experimentele make-up. In de Daydream show komen verschillende looks aan bod: van een minimalistische basis tot exuberante, rode lippen tot zelfs een make-uplook gedrenkt in glitter. Op zijn minst spectaculair te noemen. Hieronder vind je onze favoriete looks. Terugblikken op de looks van de vorige haute couture show van Valentino kan hier.

De pièce de résistance van de hele haute couture collectie is ongetwijfeld de zilveren paillettenjurk met capuchon die lijkt over te lopen in de make-up. Het gezicht, gedrenkt in glitters, oogt spectaculair en alien-achtig in combinatie met vuurrode lippen, zwarte eyeliner en mascara. De gedurfde makeup-look van Pat McGrath vormt de perfecte aanvulling op de droom die Pierpaolo Piccioli ons wil vertellen. Het mannequin lijkt haast een sprookjeswezen dat sierlijk door de gangen van het Zomerpaleis loopt.

De glittermake-up zien we ook in een eenvoudige versie voorbij komen. Een XL winged eyeliner voor een intens cateye-effect, de onderste wimperrand aangezet met een oogpotlood en rode lipstick als finishing touch. De teint is egaal en mat gehouden om in balans te blijven met de rest van de make-up.

Een look die we niet snel vergeten: de bril met een raster van swarovski-steentjes voor de ogen. De make-up is eenvoudig, met een subtiele glow die perfect bij de schittering van de swarovski past.

Benieuwd naar meer? Lees hier het exclusieve interview Valentino's muze.

Lees ook

Aanbevolen voor jou