Mode

Het geheim achter deze geometrische knitwear hype op Instagram

Rua Carlota maakt knitwear die essentieel is voor de zomer van 2020. En cozy all year long.
Reading time 1 minutes

Deze zomer staat in het teken van breien en haken. Om je garderobe een draai in deze richting te geven, is het belangrijk om te ontdekken waar je deze stijlvolle stukken kunt kopen. Die van Rua Carlota bijvoorbeeld.

Met handgemaakte kleding, allemaal ontworpen en gemaakt door Charlotte Rose Kirkham in haar flat in Londen, is dit merk absoluut een van de soorten: alle stukken zijn gemaakt van gebruikte en vergeten stoffen.

Charlotte daagt de afvalcultuur uit en benadert elk stuk zoals een schilder een leeg canvas zou benaderen (in feite ziet ze zichzelf meer als kunstenaar dan als ontwerper): elke patch met zijn kleur past in een andere, wat resulteert in extravagante tops, rok of jurken.

Haar wiskundediploma komt tot uiting in het eindproduct: stof wordt in geometrische vorm gesneden en in elkaar gezet, waardoor opvallende patchworks ontstaan. Wie had gedacht dat wiskunde zo leuk zou kunnen zijn?

/

Deze manier van produceren, naast het feit dat het 100% duurzaam is, scoort nog een punt in het voordeel van Rua Carlota: geen enkele top of minirok of jurk is identiek, dus ieder item is uniek en niet na te maken.

Iedere keer wanneer ze drops aankondigt via haar Instagram (@ruacarlota), is alles binnen een paar minuten uitverkocht. Om er zeker van te zijn dat je een van deze in handen krijgt, kun je dus beter elke dag het account in de gaten houden en het snel in je winkelmandje gooien, voordat een ander er verliefd op wordt.

Lees ook

Aanbevolen voor jou