Mode

Het filmfestival van Venetië gaat gewoon door

Het met sterren bezaaide evenement vindt in september 2020 plaats.
Reading time 3 minutes

Het filmfestival van Venetië gaat door zoals gepland. Het met sterren bezaaide evenement, dat jaarlijks in september in de Italiaanse stad plaatsvindt, zal als een fysiek evenement worden gehouden. Dat is in tegenstelling tot veel filmfestivals, die werden gedwongen om te annuleren, uit te stellen of te veranderen in virtuele versies, waaronder het Filmfestival Cannes, dat aanvankelijk eind mei zou plaatsvinden.

Luca Zaia, gouverneur van Veneto, bevestigde dat het filmfestival van Venetië groen licht kreeg om door te gaan op de geplande data tussen 2 en 12 september, hoewel hij waarschuwde dat er waarschijnlijk minder films zullen zijn dan normaal. Er wordt ook verwacht dat het evenement er iets anders uit zal zien dan wat we gewend zijn, met de nodige maatregelen voor bescherming als gevolg van de pandemie.

 

 

Voordat de beslissing werd genomen, hebben de organisatoren een groot aantal filmbestuurders en -agenten ondervraagd om te bepalen hoeveel acteurs, filmmakers en producenten bereid zouden zijn het evenement bij te wonen.

"We weten dat het simpelweg onmogelijk is om een festival te plannen zonder te weten of mensen bereid zijn om sterk signaal af te geven om de bioscoop levend te houden, zelfs in deze moeilijke tijden", zei festival artistiek directeur Alberto Barbera in een verklaring.

Het evenement is het oudste filmfestival ter wereld en trekt meestal enkele van de beroemdste filmsterren ter wereld aan, waarbij Cate Blanchett dit jaar de jury leidt.

Een aantal van de meest gewaagde looks van de laatste editie

 

 

 

Lees ook

Aanbevolen voor jou