Mode

Festival van Cannes: zo bereidt blogster Sofie Valkiers zich voor op de Rode loper

Bekende blogster Sofie Valkiers van modeblog Fashionata mocht, volledig gehuld in de kleding en make-up van Dior, de rode loper van het filmfestival van Cannes op. Wij vroegen haar naar haar voorbereidingen en onthullingen.
Reading time 3 minutes
©Marcio Bastos

Sofie Valkiers is misschien wel onze bekendste Vlaamse modeblogster. Ze begon haar modeblog Fashionata in 2008 die snel uigroeide tot 120000 volgers. Vandaag staat ze op het festival van Cannes, als ambassadeur van Dior. En mag ze zoals een prinses de loper op, gehuld in een prachtige Dior jurk met bijpassende schoenen. Ook de make-up die ze draagt werd verzorgd door Dior. Wij vroegen haar uit over deze unieke ervaring. 

Hoe voelt het om in Cannes te zijn? 

Sofie Valkiers: "Het is ongelooflijk om hier te zijn! Ik hou van de glamoureuze vibe die hier heerst: iedereen is opgekleed, gehuld in de meest fantastische outfits en ik zie hier de meest onwaarschijnlijke haute couture juwelen collecties voor mijn ogen passeren."

Wat betekent elegantie op de rode loper voor jou? 

Sofie Valkiers: "Voor mij betekent elegantie zelfvertrouwen hebben en jezelf goed voelen in je vel."

Welke beauty producten heb je mee in je tas? 

Sofie Valkiers: "Ik heb altijd de Dior lip maximizer bij me, het geeft je lippen een 'plumping' effect, het hydrateertt en maakt ze zacht. Ik heb ook altijd een concealer in mijn tas om op het laatste moment nog wat oneffenheden of uitslag mee te bedekken. En een veiligheidsspeld, je weet maar nooit!"

Welke make-up zal je dragen en hoe hou je die fris gedurende de hele avond?

Sofie Valkiers: "Ik ga voor een glowy maar natuurlijk ogende make-up. Ik ben helemaal weg van glow en highlights zodat mijn gezicht er fris en gezond uitziet, maar niet te opgemaakt. Ik hou de focus op mijn ogen en ik hou mijn lippen naturel. Zo is het makkelijker om mijn make-up af en toe snel bij te werken en de hele avond fris te houden. Ik heb ook een hydraterende mist bij me, zodat ik me kan verfrissen tijdens het diner of het feest."

Wat is het meest extravagante item dat je ooit kocht?

"Ik schafte ooit heel last minute René Caovilla sandalen aan voor de rode loper met diamanten erop (een super exclusief exemplaar) omdat ik mijn schoenen kwijt speelde tijdens en fitting en ik enkele uren nadien de rode loper op moest."

Wat zou je nooit dragen op de rode loper?

Sofie Valkiers: "Platte schoenen of jeans". 

Wie is voor jou de incarnatie van stijl op Cannes? 

Sofie Valkiers: "Charlize Theron, ze ziet er goddelijk en prachtig uit op de rode loper"

Wat is de grootste mode misser op de rode loper?

Sofie Valkiers: "Te onthullende outfits, die zien er zelden goed uit op de rode loper". 

Op welk accessoire of item val je op de rode loper? 

Sofie Valkiers: "Juwelen! Geen jurk is compleet zonder de juiste juwelen. Ik hou van een paar stevige oorbellen als statement".

Welke kleding zou je van de rode loper bannen?

Sofie Valkiers: "Alles wat te casual of té sexy is". 

Welke juwelen draag je altijd op de rode loper? 

Ik hou van statement juwelen en diamanten, dus een combinatie van die twee is perfect. Ik heb iets met diamanten, misschien omdat ik van Antwerpen ben? En ik wil ook steeds het verhaal achter de juwelen weten, waar de diamanten vandaan komen, welke vorm ze hebben, hun zuiverheid, ...

Welke celebrity wil je graag tegenkomen op de rode loper? 

Sofie Valkiers: "Sarah Jessica Parker!".

1558473731106904  mbf3734 hr copy1558473731060947  mbf4103 hr2 copy
1558473731127038  mbf40661558473731140962  mbf4536 hr copy
1558473731186626  mbf4700 hr copy
©Marcio Bastos

Lees ook

Aanbevolen voor jou