Mode

Fendi's friendzone met Emma Roberts & Amanda Seyfried

Het is niet toevallig dat Emma Roberts en Amanda Seyfried samen schitteren in Fendi’s nieuwste korte film over de ‘Baguette’-bag. Vriendschap is immers een van de kernwaarden van het Italiaanse modehuis. En off screen zijn de actrices ook goed bevriend. Hun gemene deler? Een sterk karakter.
Reading time 4 minutes

EMMA ROBERTS

Op tienjarige leeftijd maakte ze haar filmdebuut naast Johnny Depp in de legendarische drugsfilm Blow, terwijl Julia Roberts, de grootste filmster van de jaren tachtig en negentig, haar tante is. Zo weten we meteen hoe nichtje Emma Roberts aan die prachtige Hollywood-smile komt: deze is genetisch bepaald, een typisch Roberts-trekje. Emma’s vader Eric is er ook mee gezegend (al valt er voor hem wat minder te lachen): deze acteur was lang niet zo succesvol als zus Julia. Dit werd nóg minder doordat hij worstelde met een drugsverslaving en zodoende in aanraking kwam met de politie. Weinig verrassend dus dat Emma’s moeder Kelly Cunningham, Erics toenmalige vriendin, een meer reguliere loopbaan voor haar dochter in gedachten had.

Niettemin hing Emma als negenjarige rond op de set bij tante Julia, die op dat moment in Erin Brockovich (2000) aan het spelen was. Vooruit, dacht moeder Kelly, Emma mag één casting doen, maar als dat niets wordt is het einde verhaal. Maar het werd wel degelijk wat: de casting bleek voor een rol in Blow (2001) en Emma kreeg ’m. Na een aantal rollen in kleinere films zoals Palo Alto (2013) van Gia Coppola, speelde ze een bitchy Madison Montgomery in het derde seizoen van de televisieserie American Horror Story, waarmee ze zichzelf definitief op de kaart wist te zetten.

Naast acteren heeft Emma nóg een hobby: lezen. In 2017 richt ze de boekenclub, Belletrist op, die inmiddels is uitgegroeid tot een internationaal platform met ruim tweehonderdduizend volgers op Instagram. Kortom, Emma is niet zomaar een knappe actrice: ze is een jonge vrouw met hersens en pit, die ietwat grillig uit de hoek kan komen. Zo switcht ze om de haverklap tussen blonde en bruine lokken (als brunette lijkt ze sprekend op tante Julia) en ook haar liefdesleven verloopt alles behalve gelijkmatig: jarenlang onderhield ze een turbulente knipperlichtverloving met acteur Evan Peters en die was zo turbulent dat zij in 2013 werd opgepakt voor mishandeling van hem. Inmiddels is de relatie definitief voorbij en kan de actrice zich weer concentreren op haar carrière. Later dit jaar is ze te zien in het negende seizoen van American Horror Story én in de thriller The Hunt.

AMANDA SEYFRIED

Haar klasgenoten op de basisschool moeten raar hebben opgekeken toen de kleine Amanda, elf jaar oud, hoge ogen gooide als kindmodel. Zij vonden haar immers maar een rare, met dat dunne lijf, een spierwitte huid en die gekke, grote, ietwat wijduitstaande ogen. Vastberaden om actrice te worden en op het podium te schitteren volgt Amanda als tiener zang- en operalessen en krijgt ze begeleiding van een heuse Broadway-coach. Desondanks heeft ze een sluimerende podium- en pleinvrees en ontwikkelt andere angsten. Op haar negentiende krijgt ze haar eerste pillen voorgeschreven. Ondertussen breekt de jonge actrice door in de tienerfilm Mean Girls (2004) en speelt ze vier jaar later haar eerste hoofdrol in Mama Mia!, een succesvolle musicalkomedie.

Toch blijven de angsten de kop op steken. Bovendien vreest ze dat ze vastgeroest raakt in het komedie-genre. Daarop besluit Amanda haar rol- keuzestrategie radicaal om te gooien. Zo kan het dat ze een jaar na het olijke Mama Mia! te zien is in de duistere horrorfilm Jennifer’s Body en de erotische thriller Chloé, waarin de wereld – letterlijk en figuurlijk – een heel andere kant van de actrice te zien krijgt: de naaktscènes zijn veelvuldig en de seksscènes expliciet. In 2013 kruipt ze in de rol van de legendarische pornoactrice Linda Lovelace, in Lovelace. Doordat ze telkens haar controversiële rolkeuzes moet verdedigen lijkt het alsof Amanda steeds mondiger wordt en steviger in haar schoenen staat dan voorheen. 

Het lieve blonde meisje van weleer ontpopt zich als een spreekbuis, terwijl ze maatschappelijke onderwerpen zoals het salarisverschil tussen acteurs en actrices aankaart en openlijk praat over haar medicijngebruik. Hierdoor zwengelt ze de discussie aan over medicatie en maakt ze tegelijkertijd het omgaan met angsten bespreekbaar. Om haar eigen geestelijke gezondheid te bewaken bewoont de actrice tegenwoordig samen met haar man en peuterdochter ver weg van de Hollywood-glamour een boerderij in de Hudson Valley. Ze houdt van het buitenleven en noemt schilderen haar favoriete hobby. Toch is haar eerste liefde, film, nog altijd springlevend: dit najaar is ze te zien in The Art of Racing in the Rain naast Kevin Costner en schittert ze samen met Kevin Bacon in You Should Have Left.

VIDEO
YouTube

Lees ook

Aanbevolen voor jou