Mode

Shon Mott: dé hotspot in Antwerpen voor een minimalistische garderobe

Lifestyle- en kledingmerk SHON MOTT viert het éénjarig bestaan van hun winkel in Antwerpen. De winkel opende een jaar geleden in de Drukkerijstraat, vlakbij het MoMu. Het merk heeft roots in Barcelona en werd opgericht door de broers Buxó Generó.
Reading time 2 minutes

Met enorm veel creatieve en professionele ervaring, in zowel Europa als de Verenigde Staten, hadden de drie broers de perfecte basis voor het oprichten van een eigen label. Shon Mott zag het licht in 2015 en is geïnspireerd door de laid-back omgeving waarin de broers opgroeiden. Laid-back, maar tegelijkertijd willen ze zich met Shon Mott onderscheiden van de fast fashion en kleren ontwerpen die tijdloos en functioneel zijn én lang meegaan. Voor de kleding, die in Spanje gemaakt wordt, gebruiken ze alleen maar duurzame, kwaliteitsvolle materialen van over de hele wereld. Hierbij komt hun textielachtergrond goed van pas.

Shon Mott is een familiebedrijf pur sang. Na vijf generaties in de textielwereld, besloten drie broers, Pep, Kiko en Lluis Buxó Generó, een eigen brand op te richten. Hun liefde voor Antwerpen kregen ze mee van moeder Ana Genero, die hen regelmatig meenam op reisjes naar de modestad. Een winkel openen in deze geliefde stad was dus een logische stap. Alle Shon Mott winkels zijn smaakvol ingericht door Ana, die er steeds op staat elke winkel een eigen uniek maar tegelijkertijd consistent karakter te geven. Het serene, bohemian karakter van de winkels sluit aan bij de waarden en stijl van de kleding van Shon Mott.

Shon Mott is minimalistisch, functioneel, elegant en comfortabel. Het combineert moeiteloos luxe en eenvoud, met een filosofie van less is more en kwaliteit over kwantiteit. Dat is een filosofie waar wij ons moeiteloos bij aansluiten.

De winkel ligt in de Drukkerijstraat 22, vlakbij het modemuseum in Antwerpen. Voor deze oogstrelende tentoonstelling moet je dan weer in het modemuseum van Hasselt zijn.

Lees ook

Aanbevolen voor jou