Mode

Exclusief: Blanca Miro over haar Edited collab en stijl do's & don'ts voor de feesten

Het Duitse label Edited strikt één van Spanje's meest verfrissende fashionista's voor hun kerstcollectie. Blanca Miro deelt haar tips voor de feestdagen en verklapt ons in welke stuks je maar beter kan investeren deze winter. Hint: ze zijn lekker warm!
Reading time 5 minutes
Blanca Miro voor Edited

Het Duitse kledingmerk Edited en Blanca Miro Scrimieri lanceren samen een capsulecollectie voor kerst. De Spaanse styliste en fashion consultant is met 345.000 volgers op Instagram het perfecte uithangsbord van deze samenwerking.
Blanca liet zich voor haar kerstcapsule inspireren door de modetrends en eigentijdse silhouetten die ze oppikte tijdens de recentste modeweken. Haar ultieme stijltips voor de feestdagen? Lees ze hier in ons exclusieve interview met Blanca Miro.

Blanco Miro x Edited Collectie

Kan je iets meer vertellen over de collectie, hoe is dit collab met Edited tot stand gekomen?
Het is al de tweede collectie, een tijdje geleden heb ik ook voor Edited een paar wandelschoenen ontworpen en het was  toen een succes. Deze keer was de samenwerking voor een speciaal seizoen van het jaar, namelijk Kerstmis, waar ik super blij om was, omdat het me echt inspireerde.

Wat kunnen we vinden in de collectie?
Een gebreide trui en een mutsje! Ik heb beslist om maar twee items te ontwerpen omdat het altijd beter is om al je inspiratie in één of twee stuks te steken waarbij je je echt kan uitdrukken in plaats van een hele grote collectie te ontwerpen met veel stuks. Dan verlies je het unieke karakter.

Favoriete stuk/look van de collectie?
Beide omdat het totaal verschillende items zijn. Tijdens de Kerstperiode denk je aan iets gezelligs waardoor je je onmiddellijk thuis voelt als je het draagt. 

1574257016388356 edt lookbook 1119 blancaforedited desktop 5
Blanca Miro x Edited

Wie is Blanca Miro?

Wat is je job precies?
Tegenwoordig ben ik mede-oprichter en fashion director van VASQUIAT, een platform dat we een jaar geleden lanceerden en we hebben al zo'n 60/70 merken in voorverkoop, we lanceren nu ook het deel van dit seizoen. We worden steeds groter in New York dus we doen daar een groot evenement volgende week en organiseren een week lang een pop up. We zijn heel enthousiast omdat het snel gegroeid is en we komen er nu! Ik ben ook de mede-oprichter van LA VESTE, een vrouwenmerk. We ontwerpen blazersbroeken en hoeden en we maken gekke mixen van patronen en kleuren die geïnspireerd zijn op vintage stukken van onze oma's, maar we houden het wel fris. Ten slotte doe ik ook mijn samenwerkingen met verschillende merken als ontwerper, stylist of gezicht van het merk door ook model te staan voor campagnes.

Beschrijf je stijl?
Hectisch, fris, onverwacht, kleurrijk.

1574257025430519 unnamed
Blanca Miro x Edited

Blanca's stijltips voor de feestdagen

Beste stuks om in te investeren deze winter?
Een oversized gebreide trui die je doet denken aan je opa's gebreide trui tijdens een skiweekend, een lange jas en een coole beanie om je hoofd warm te houden.

Favoriete trend op dit moment?
Vrouwelijke muiltjes met een boyfriend jeans en een basic T-shirt. 

Je ultieme feestlook?
Ik hou er niet van om me speciaal voor een feestje te kleden. Ik heb zin om een accessoire te dragen dat ik misschien niet overdag zou dragen, maar dezelfde kleren. Ik heb wat gouden oorbellen of een grote ketting, dat hangt er vanaf.

Outfit waarin je je het meest comfortabel voelt?
Alles maar met sneakers.

Wie is je stijlicoon en waarom?
Ik heb geen stijlicoon die me inspireert maar ik hou van Chloe Sevigny en mijn inspiratie komt van mijn dagelijkse ervaringen met reizen en observeren.

Wat zou je dragen voor deze gelegenheden:
Kerstdiner op het werk : Niets zwart! 
Dinner date: Niets te vrouwelijk.
Familiediner : Geen hakken! 

Tips om niet te 'overaccessorizen' op feestdagen?
Hou het gewoon natuurlijk, als je veel accessoires draagt zie je er snel uit als de kerstboom. Het is belangrijk om een 'cleane' basis te zien om indruk te maken met je look.

Beste koop ooit?
Een Hermes Kelly vintage bruine chocoladezak.

Slechtste aankoop ooit?
Jeans van slechte kwaliteit of basic T-shirts. 

Hoe shop je duurzaam?
Vintage winkelen, mijn favoriete bezigheid overal waar ik ga.

15742569721725621574256979571171
Blanca Miro x Edited

De knusse kersttrui met visgraatmotief in zachte pasteltinten suggereert een kleurrijke, frisse kerstlook. De trui gaat hand in hand met de bijhorende wollen muts in muntgroen en zachtpaars. Beide items weerspiegelen de bonte stijl van de Spaanse it-girl en vormen elk op hun beurt — of in tandem — het uitgelezen kerstcadeau. De collectie is verkrijgbaar vanaf 15 november 2019 op edited.be.

Tags

blanca
miro
edited
kerstcollectie
feestdagen

Lees ook

Aanbevolen voor jou