Mode

Dit zijn de nieuwste en veelbelovende Belgische merken van het moment

Van handtassen en trendy couture tot kostuums en luxueuze loungewear. Deze gloednieuwe, Belgische merken hebben allen hetzelfde doel voor ogen: feminisme en duurzaamheid. Daarom houden wij zo van deze nieuwkomers.
Reading time 4 minutes

ENAMOURE

Met een collectie geïnspireerd op Fleetwood Mac's album "Tango in the night", debuteerde Enamoure in de modewereld met luxueuze handtassen en accessoires met een Belgische stempel. Enamoure wil de sterke en onafhankelijke vrouw vertegenwoordigen en dat zie je aan de sterke ontwerpen die trends en eigenheid versmelten. Een gestructureerde, klassieke flap bag wordt speels met een subtiele, het iconische schoudertasje uit de nineties krijgt een moderne flair in canvas uitvoering. Enamoure is hèt label voor stijlvolle vrouwen die lokaal willen shoppen en toch willen meedingen naar een internationale allure. 

La Collection

Florence Cools, oprichtster en visionair van het Antwerpse geboren modehuis, wilde een label creëren dat veel verder reikt dan fast fashion en trends. Florence staat al jaar en dag met beide voeten stevig in de Belgische modewereld: eerst als eigenaar van de multibrand store Damoy, daarna met haar gelijknamige showroom van internationale high end merken. Vorig jaar zette ze haar traject verder met een eigen merk van luxueuze vrouwenmode. Het is een merk dat leidt en niet volgt, maar pioniert in tijdloze, onberispelijk uitgevoerde stukken. De prêt-à-porter lijn van het La Collection combineert vrouwelijkheid met hedendaagse elegantie. 

 

Ester Manas

Ester Manas is een merk dat opgericht is door twee ontwerpers Ester Manas en Balthazar Delepierre, met hun atelier in het kloppend hart van Brussel. Het duo werd al voor tal van belangrijke modeprijzen genomineerd en maakt ook buiten ons landje naam en faam. Hun mode-DNA: one size fits all met kleding die getuigt van vakmanschap met aandacht voor elk type vrouw. Laat je alvast verleiden door de net gelanceerde, eclectische herst-winter 2021 collectie "Sorror"

 

Borrenberghs

Borrenberghs is een jong Belgisch merk dat staat voor moderne luxe, ergens tussen couture en prêt-à-porter. Enkel ethisch verantwoorde materialen worden gebruikt lokaal worden geproduceerd in België. Designer Tessa Borrenberghs lanceerde het merk in 2020 met slechts enkele stuks en laat haar merk organisch groeien. "Als ik ontwerp, houd ik drie elementen in gedachten: duurzaam, tijdloos en luxueus. Ik stel me voor hoe mijn persona zich in verschillende omgevingen beweegt en ik schets op basis van hoe zij zou handelen, bewegen en reflecteren. Ik ontwerp voor haar." aldus Tessa Borrenberghs. 

A-TYPIQ

Opgericht in 2021 temidden van een lockdown, bewijzen de twee vriendinnen Claudia Scheelen en Noemie Flamant dat passie een niet te onderschatten factor is in de modewereld. Zij geloven dat activewear de toekomst is en combinerenr functionaliteit en mode moeiteloos in hun allereerste collectie voor het lenteseizoen. Verder is het merk gebouwd rond één kernwaarde waar beide oprichtsters naar streven: duurzaamheid. Homewear krijgt een luxueuze upgrade bij A-TYPIQ en krijgt je zover dat je enkel nog de deur uitgaat in een merino wollen setje die je curves op subtiele wijze omarmt.

SUITSHERWELL

SUITSHERWELL is meer dan een modelabel. Het merk bestaat amper 6 maanden en schaart zich al achter een community die gelijkheid en vrouwelijke empowerment hoog in het vaandel draagt. Met respect voor het vrouwelijk lichaam maakt SUITSHERWELL minimalistische maatpakken, gestolen uit een mannengarderobe. De missie van SUITSHERWELL? Consumenten bewust maken van slow fashion met inclusieve en betaalbare mode.

Atelier Margo

Atelier Margo is een Belgisch merk dat trendy en tijdloze kleding voor vrouwen creëert. De collectie is beperkt in range en daar heeft het merk een reden voor. Atelier Margo maakt een unieke analyse van hun beste en slechtste verkochte stuks per maand en stemt de volgende productie daar op af. Hier scoor je stijlvolle items die niet beperkt zijn door seizoenen of trends. Het merk heeft daardoor alle vrijheid om te creëren volgens zijn eigen smaak en momentum.

 

YSEULT

Yseult maakt high-end kledij voor vrouwen met zorg voor de natuur en neemt het label "Made in Belgium" zeer serieus. Dit milieubewuste, gloednieuwe merk uit Luik speelt met contrast in materialen, kleuren en de grenzen tussen de mannelijke en vrouwelijke garderobe.

 

1617089428917405 yseult final lowres 1800px jpg 6764

Lees ook

Aanbevolen voor jou