Mode

Deze ontwerpers zijn de toekomst van de mode: de LVMH prijs winnaars zijn bekend

Jaarlijks kiest de groep LVMH en de Prix Karl Lagerfeld uit meer dan duizend kandidaten dè meest beloftevolle modeontwerpers van deze generatie. Twee ontwerpers krijgen de kans om de toekomst van de mode te bepalen met deze prestigieuze duw in de rug.
Reading time 2 minutes

Elk jaar schenkt de groep LVMH een prijs aan de meest beloftevolle modeontwerper van dit moment. Een prijs die bestaat uit 300.000€ en een mentorship van een all-star jury bestaande uit Marc Jacobs, Nicolas Ghesquière, Maria Grazia Chiuri, Humberto Leon, Carol Lim, Jonathan Anderson en Clare Waight Keller die samen goed zijn om een prille carrière van zijn kinderschoentjes richting internationale doorbaak te lanceren. De tweede prijs is ook niet de minste, met een financiele steun van 150.000€ en de LVMH-groep als mentor. Recent werd deze verdienste de Prix Karl Lagerfeld genoemd, naar de overleden designer legende die jarenlang in de jury zetelde.

Uit meer dan 1700 deelnemers uit 100 landen, werd de Zuid-Afrikaanse Thebe Magugu verkozen als meest beloftevolle talent. De Israëlische Hed Mayner sleepte de Prix Karl Lagerfeld in de wacht. ‘Het talent in deze lichting is gewoonweg verbluffend en alle finalisten zullen de toekomst van de mode bepalen.’ klonk het bij LVMH.

Over Thebe Magugu
Thebe Magugu is de eerste Afrikaanse ontwerper die de LVMH prijs binnensleept, een bijzonder moment in de modewereld. De ontwerper lanceerde in 2016 in Johannesburg zijn label van functionele kleding, naar eigen mening.  'Ademende stoffen en een slim ontwerp, simpele dingen die dagelijks van pas komen,' aldus de Afrikaanse designer. Magugu’s collectie is verkrijgbaar bij 24 Sèvres, de webshop van het Parijse luxewarenhuis Le Bon Marché.

Over Hed Mayner
Hed Mayner, afkomstig uit Israël, startte zijn unisex label in 2015 in Parijs. Zijn collecties zijn beïnvloed door zijn roots, gestructureerde en vloeiende oversized stukken doen denken aan de traditionele klederdracht van de Joods-orthodoxe cultuur.

"Het talent in deze lichting is gewoonweg verbluffend en alle finalisten zullen de toekomst van de mode bepalen."

Lees ook

Aanbevolen voor jou